Tässäkö kevään kuntapoliittinen yhteenlasku: VaihtoehtoTampere plus Tampereen Puolesta = PaTa? – "Järkevä voimien kokoaminen mahdollistaisi usean paikan läpimenon"

VaihtoehtoTampere houkuttelee nyt Tampereen Puolesta-ryhmää kuntavaaliyhteistyöhön. Molemmilla ryhmillä on ollut haasteita ehdokaslistan rakentamisen kanssa, ja nyt VaTa:n puheenjohtaja Jari Heinonen lataa tiskiin suoran ehdotuksen.

– VaTa osallistuu kevään kuntavaaleihin, mutta tällä kertaa se pyrkii rakentamaan yhteislistan yhdessä Tampereen Puolesta eli TaPu:n kanssa. VaTa on tehnyt tästä yhteistyöaloitteen TaPulle. Muitakin kriittisiä tamperelaisia ja erilaisten kansalaisliikkeiden edustajia toki otetaan mieluusti mukaan ja aktiivisesti koko ajan myös haetaan mukaan. Ehdokaslista voi ja saa olla moniääninen eikä ryhmäkuria valtuustoryhmällä tulisi olla.

Heinosen mukaan Yhteislistan lopullinen nimi voitaisiin päättää yhdessä kannattajien ja äänestäjien kanssa viimeistään helmikuun aikana. Se voisi olla vaikkapa ”ParempiTampere” eli PaTa.

– Tällainen järkevä voimien kokoaminen mahdollistaisi yhteislistalle usean paikan läpimenon ja siten kaikkien yhteistyössä mukana olevien vaikutusmahdollisuuksien lisäämisen Tampereen kuntapolitiikassa. Jaettavaa tulee myös lautakuntiin, johtokuntiin ja kaupungin yhtiöihin sekä kuntayhtymiin, esimerkiksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin.

– Edellisissä vaaleissa tällainen yhteislista olisi saanut neljä paikkaa, viides paikka olisi jäänyt aivan hiuskarvan päähän eli noin 300 äänen päähän. Tarkoitus on, että VaTa tuo Yhteislistalle noin 20-25 ehdokasta ja TaPu noin 30-35, Heinonen kalkuloi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut