Kolmen puolueen ryhmältä valtuustokysely lähijunaliikenteestä – Romutettavaksi aiottu junakalusto käyttöön Tampereella?

Kolmen puolueen yhteinen valtuustoryhmä kyselee Tampereella lähijunaliikenteestä. Riina Haapala
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kokoomuksen, KD:n ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilkka Sasi (kok.) on jättänyt valtuustokyselyn koskien lähijunaliikenteen edistämistä Tampereen seudulla. Sen mukaan kestävän kehityksen edistämiseksi parasta politiikkaa on, että "olemassa olevaa infrastruktuuria käytetään mahdollisimman tehokkaasti".

Valtion ja Tampereen seudun välisessä MAL-sopimuksessa vuosille 2020-2023 tavoitteena on lähijunaverkon edistäminen Tampereen seudulla.

Sasi haluaa kyselyssään varmistaa, "aikooko Tampereen kaupunki edunvalvonnassaan edistää liikenneministeriön ja valtion omistajaohjauksen suuntaan junakalustoyhtiön perustamista Tampereen seudun lähijunaliikennettä varten".

– Toinen oleellinen kysymys on se, aikooko kaupunki edunvalvonnassaan pyrkiä edistämään romutettavaksi aiotun, mutta tarpeen olevan junakaluston käyttöä Tampereen seudun lähijunaliikenteessä, kyselyssä todetaan.

– Yksi mahdollisuus olisi, että romutettavaksi aiottu junakalusto, joita arvioidaan tarvittavan, siirretään ensi vaiheessa pois VR:n hallinnasta valtion omistajayksikön tai liikenneministeriön hallintaan. Myöhemmin kalusto siirretään tai myydään valtion tai kuntien omistamalle kalustoyhtiölle, kuten Tampereen seudun junakalustoyhtiölle, romutushintaa vastaavasta arvosta, Sasi esittää.

Apulaispormestari Aleksi Jäntin (kok.) vastaus Ilkka Sasin valtuustokyselyyn julkaistaan perjantaina.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut