Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen järvillä kannattaa edelleen olla varovainen – katso missä on sulaa ja heikkoja jäitä

Tampereella jäille aikovan kannattaa pitää maltti matkassa ja jäädä rantaan, jos ei ole varma jään kantavuudesta. Järvien jäätyminen on vauhdissa, mutta monin paikoin jää on heikkoa ja virtauspaikoissa sulaa. Jäällä liikutaan omalla vastuulla.

Näsijärvi on kokonaan jäätynyt, ja Pyhäjärvi on jäätynyt lukuun ottamatta osuutta Ratinan suvannosta arboretumille, mihin ei kunnon jäätä tule ollenkaan kosken virtauksesta johtuen.

Tampereen satamien kunnossapidosta vastaava Pajapekka Oy seuraa Näsijärven jäätilannetta ja raportoi mittauksista Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämään Järviwikiin. Ensimmäinen mittaus tehtiin keskiviikkona 20.1.2021, ja jään paksuus oli 9 senttiä. Mittauskohta on Siilinkarin eteläpuolella. Mittaukset uusitaan kymmenen päivän välein.

Näsijärvellä on sulaa ja heikkoa jäätä Halkoniemen sataman tuntumassa Niemenrannan satamatöiden takia. Uittotunnelin ja Lielahden kartanon välillä on sulaa, koska alueella nostetaan vedestä pohjaan painuneita tukkia. Pyhäjärvellä tulisi jäällä liikkumista välttää Raholan seudulla asennettavan jätevesiputken vuoksi.

Näsijärvellä Tammerkosken niskalla on perinteisesti sulaa ja heikkoa jäätä. Nyt myös Ranta-Tampellan kanavan suuta on syytä välttää.

Pyhäjärvellä on virtauksien vuoksi sulaa ja heikkoa jäätä joka talvi Ratinasta ja Viinikanlahdelta Pyynikille saakka.