Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Korona ei vienyt kesätyötarjontaa – Tampereen kaupunki ja isot yritykset kertovat, miten paljon kesätyöläisiä ne palkkaavat 2021

Hakuaika kesätyöpaikkoihin suvisesongiksi 2021 on käynnistynyt tai käynnistämässä piakkoin.

Hakijat ja työnantajat eivät viime talvena voineet tietää, millainen on maailma, kun kesätöiden pitäisi alkaa, mutta nyt tilanne on toinen. Epävarmuus on etukäteen tiedossa, mutta silti tamperelaiset yritykset ja julkishallinto aikovat rohkeasti palkata suurin piirtein saman määrän kesäihmisiä kuin viime vuonnakin.

Tampereen kaupunki ei saanut viime suvena täytettyä kaikkia noin 700 kesätyöpaikkaansa, mutta 413 kesätyösuhdetta kuitenkin. Työpaikat olivat pääasiassa sosiaali- ja terveyspalveluissa, muutamia oli myös kaupunkiympäristön palvelualueella ja Tampereen Vedellä. Lisäksi toteutui seitsemän 15-17-vuotiaille nuorille tarkoitettua kesäharjoittelua.

Tampereen kaupungin kesätyöpaikkojen hakuaika on 18.1.–14.2.2021. Kaupunki tarjoaa nyt 540 kesätyöpaikkaa. Suurin osa kesätöistä sijoittuu tänäkin vuonna sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen: lähihoitaja, laitoshuoltajia, kesäavustajia ja -ohjaajia, sairaanhoitajia, sosiaalityöntekijöitä…

– Tarjoamme tulevana kesänä 211 kappaletta kunta-alan ”tutustu työelämään ja tienaa” -mallin mukaista kesäharjoittelupaikkaa 15-17-vuotiaille nuorille. Suurimman osan paikoista saavat ne nuoret, jotka tulivat valituksi viime kesänä harjoitteluihin, mutta peruuntuivat pandemian vuoksi, henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen sanoo.

– Olimme ehtineet valita kaikki kesätyöntekijämme kesälle 2020, kun pandemia iski. Pitkälle kevääseen elimme suuressa epävarmuudessa siitä, pääsemmekö avaamaan portteja koko kesänä. Kun huvittelukausi sitten pääsi alkamaan, pystyimme työllistämään lähes kaikki alkuvuodesta palkkaamamme työntekijät, Särkänniemen operatiivinen johtaja Tiia Ojansivu muistelee.

Särkänniemen kesätyöpaikkojen haku vuodelle 2021 on käynnissä. Särkänniemi palkkaa tänäkin kesänä reilu 400 kesätyöntekijää erilaisiin asiakaspalvelutehtäviin Huvipuistoon, Koiramäen eläinpuistoon ja Näsinneulan ravintoloihin.

– Tarjoamme joustavasti kesätyötä joko koko sesongiksi tai lyhemmäksi ajaksi ja erilaisia työsopimuksia, jolloin mahdollisimman moni voisi saada kesätyön Särkänniemessä, Ojansivu määrittelee.

Pirkanmaan Osuuskauppa otti kesäksi 2020 noin 550 kesätyöntekijää, mikä oli 100 henkilöä enemmän kuin edellisenä kesänä.

– Kaikkien työt eivät alkaneet ihan alkuperäisen aikataulun mukaan vaan siirtyivät alkamaan hieman myöhemmin keväällä tai alkukesästä. Pienellä osalla kesätyöntekijöistä toimipaikka saattoi vaihtua sovitusta, mutta tämäkin muutos saatiin hyvin sovittua heidän kanssaan, POK:n ihmiset ja kulttuuri -johtaja Sari Pelli kertoo edellisestä sesongista.

POK:n kesätyöntekijähaku on käynnissä 14.2. asti. Se työllistää tänä suvena noin 400 kesätyöntekijää. Tutustu ja tienaa -harjoittelun hakuaika on 1.-21.3. ja se työllistää noin 800 14-17-vuotiasta harjoittelijaa.