IL: Ikämieheltä kiristettiin tuhansia euroja rahaa strippibaareissa, lopulta hänet pahoinpideltiin hengiltä – Useampi henkilö vastaa syytteisiin poikkeuksellisessa rikoskokonaisuudessa

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt poikkeuksellista rikoskokonaisuutta, johon liittyy toisaalta niin talousrikoksia kuin lopulta pahoinpitely ja kuolemantuottamuskin. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Iltalehti kertoo verkkosivuillaan erikoisesta rikostapauksesta, jossa syyttäjän mukaan ikämieheltä ensin kiristettiin tuhansia euroja rahaa ja lopulta hänet pahoinpideltiin hengiltä. Syytettynä asiakokonaisuudessa on useampi henkilö ja myös rikosnimikkeitä on useampia alkaen oikeudenkäynnissä kuultavan uhkailusta päätyen kuolemantuottamukseen.

Tapahtumat ajoittuvat muutaman vuoden taakse, jolloin iäkäs mies sai Tampereen keskustassa seuraa miesjoukosta, jonka kanssa hän päätyi useampaan täkäläiseen strippibaariin. Käteistä rahaa nostettiin miehen kortilla illan aikana lopulta useamman tuhannen euron edestä. Miestä uhkailtiin väkivallalla ja Venäjän mafian kostolla.

Elokuussa 2018 aiempaan petosrikokseen liitetty mies oli syytteen mukaan autonkuljettajana, kun miehen pankkikortilla lähdettiin hakemaan lisää rahaa täkäläiseltä pankkiautomaatilta. Kortti oli aiemmin anastettu. Illan edetessä korttivaras ja ikämies kohtasivat sillä seurauksella, että varas löi miestä niin, että aiheutuneet vammat aiheuttivat lopulta miehen menehtymisen.

Kuolemantuottamuksesta epäilty mies on kiistänyt syyllistyneensä pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut