Miten käy viime kevään UMK-voittajan tämän kevään UMK-finaalissa? – Aksel Kankaanrannan loppukilpailukappale julkistettiin nyt, kuuntele se tästä

Turkulainen Aksel Kankaanranta voitti viime keväänä UMK-finaalin, mutta korona esti lopulta Euroviisut kokonaisuudessaan. Nyt mies yrittää finaaliin uudestaan. Teemu Nurmi
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Uuden Musiikin Kilpailun jo kertaalleen voittanut turkulainen Aksel Kankaanranta osallistuu odotetusti uudelleen kisaan Suomen seuraavan euroviisuedustajan paikasta. Vaikka UMK-voitto ei vienytkään Rotterdamiin, on vuosi tuonut tullessaan muita uusia kokemuksia: esimerkiksi yhteistyö kovien kotimaisten tekijöiden kanssa on alkanut ja sen myötä laulukieli myös muuttunut suomeksi.

Akselin UMK-finaalikappale on kuitenkin englanniksi ja se kantaa nimeä Hurt.

– Ihminen saattaa voida tosi huonosti, vaikka ulospäin näyttäisi siltä, että kaikki on hyvin. Jos satutat itseäsi, satutat myös lähimmäisiäsi. Kun olen itsekin rämpinyt sellaisesta kuopasta ylös, niin voin samaistua kappaleeseen täysin. Ehkä biisi on tarina siitäkin, ettei sun tarvitse esittää ketään muuta kuin mitä sä itse oot, Kankaanranta kuvailee.

UMK-ammattilaisraati on tyytyväinen siihen, että viime vuoden voittaja kokeilee onneaan myös tämän vuoden kilpailussa.

– On upea nähdä Aksel uudestaan mukana, sillä Akselin ääni kuulostaa vähintään yhtä vaikuttavalta kuin Looking Back -kappaleella. Hurt on hienosti ajassa kiinni ja siinä yhdistyy Aviciin pop-koukkujen toiveikkuus Lewis Capaldin balladien koskettavuuteen. Akselin mukanaolo ilahduttaa varmasti myös kaikkia niitä, jotka hänet viimeksi äänestivät voittoon, raati uskoo.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut