Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves on kiinnittänyt joukkueeseensa kuusi uutta 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa – Johtajuus ei ole ikäsidonnainen asia, sanoo päävalmentaja Jarkko Wiss

Viisi vuonna 2000 syntynyttä pelaajaa, yksi vuonna 2001 syntynyt pelaaja. Tällä konseptilla Ilves on vahvistanut liigajoukkuettaan tulevalle kaudelle. Viimeisimpänä joukkueeseen kiinnitettiin keskuspuolustaja Kalle Katz 1+2 -mallisella sopimuksella.

– He ovat kaikki pelaajia, jotka ovat olleet seurannassa pidemmän aikaa. Luonteet on kartoitettu tarkasti, ja puhutaan jalkapalloilijoista joilla asenne ja työmotivaatio ovat kunnossa. Tietysti ajattelemme heistä myös niin, että heidän uransa viimeinen päätepysäkki ei löydy Tampereelta, sanoo päävalmentaja Jarkko Wiss.

Nuoret pelaajat ovat osoittaneet myös sen, ettei henkinen kantti ole sidoksissa ikään.

– Johtajuuskaan ei ole ikäsidonnainen asia. Nuorissa pelaajissa on lähtökohtaisesti se hyvä juttu, että he eivät pelkää mitään, Wiss jatkaa.

Työhaalareita tarvitaan vuoden ensimmäisinä viikkoina: joukkue harjoittelee seitsemän kertaa viikossa siten, että maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin on kahden treenin päivä. Lauantaisin edessä on harjoitusotteluja.

– Nyt (maanantaina kello 9) pojat aloittivat viikon kuntosalilta, Wiss kuvailee.

Joukkueen avainpelaajiin on jo pidemmän aikaa kuulunut vielä edellämainittuja nuorempi pelaaja, keskikentän ja hyökkäyksen välissä vapaassa roolissa pelaava Naatan Skyttä. Hyökkääjä on ollut Euroopassa seurannassa ja on pohdittu, vaihtaako Skyttä maisemaa jo tammikuun siirtoikkunassa.

– Seurantaa on ollut, mutta yhtään konkreettista tarjousta ei ole tullut. Tilanne on siinä mielessä ihan samanlainen kuin Lauri Ala-Myllymäen kanssa, Wiss sanoo.

Sen sijaan toisesta Ilveksen nuoresta pelaajasta on saatu konkreettisia tarjouksiakin.

– Sitä meidän pitää vielä pohtia tarkasti, että onko siirto tässä vaiheessa viisas ratkaisu, Wiss kuvailee.

Ilves on aloittanut vuotensa pelaamalla kaksi harjoitusottelua. Molemmat ovat päättyneet runsasmaalisiin voittoihin: ensin seuran sisäinen kakkosjoukkuetta vastaan ja viime perjantaina vierasottelu Turun Palloseuraa vastaan.

– Vastustajat ovat olleet tietysti aika sekalaisia, mutta tulosta on toki tullut, Wiss kuvailee.

Joukkue tuskin on vielä lopullisessa muodossaan.

– Katzin tulo vahvisti keskuspuolustusta. Todennäköisesti puhutaan yhdestä oikean laidan pelaajasta, yhdestä keskialueen pelaajasta ja yhdestä yläalueen pelaajasta.