Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pispalanharjun kupeeseen 40 asunnon vuokratalo – samaan yhteyteen tulee porrastorni jalankulkusiltaa varten

A-Kruunu rakennuttaa 40 asunnon korkotukivuokratalon Tampereen Pispalanharjun kupeeseen. Hankkeeseen liittyy myös Tampereen kaupungin toteuttama hissillinen porrastorni tulevaa jalankulkusiltaa varten. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii BST-Arkkitehdit Oy.

Santalahdessa, Rantakylänraitti 1:ssä sijaitseva tontti on pieni ja jyrkässä Pispalanharjun pohjoisrinteessä, jonka yläpuolella kulkee Tampere-Vaasa -junarata.

– Rakennuspaikka on poikkeuksellinen tontin suurten korkeuserojen vuoksi, mikä on vaatinut erityisen hyvää suunnittelua. Junaradan vuoksi kohteella on myös tiukat melumääräykset. Hankkeen kustannuksia saatiin kohtuullisiksi muun muassa kehittämällä urakoitsijan toimesta uudenlainen pysäköinnin toteutustapa korttelialueelle, kertoo A-Kruunun projektipäällikkö Leena Aho-Manninen tiedotteessa.

Pysäköinti piti alun perin toteuttaa erillisenä maanalaisena ratkaisuna. Osapuolet ja naapuritaloyhtiö hyväksyivät kuitenkin urakoitsijan ehdotuksen, missä autohalli siirtyi naapuritalojen autohallin jatkeeksi.

Jyrkän rinteen vuoksi kerrostalon alimmassa kolmessa kerroksessa ei voi olla ikkunoita ylärinteen puolelle. Alakerroksiin on sijoitettu muun muassa varastotiloja ylärinteen puolelle. Porrastornin puolella suunnittelussa tuli huomioida myös asuntojen ikkunoiden näkymä siten, ettei porrastornista näe ikkunoista sisään.

Alueella tehdään parhaillaan Tampereen kaupungin toimesta junaradan alapuolella olevan vanhan kivimuurin eli rivinterin korjaustöitä. A-Kruunun talon ja Tampereen kaupungin toteuttaman hissillisen porrastornin rakentaminen lähtee käyntiin kivimuurin korjaustöiden jälkeen. Porrastorni tarvitaan tulevaa jalankulkusiltaa varten.

– Junaradan yli menevä jalankulkusillan toteuttaminen ajoittunee vuosille 2022-2023. Sillan rakentamiseen on päädytty, koska esteetön yhteys Rantatieltä ja esimerkiksi raitiotien pysäkiltä on muulla tavoin erittäin vaikea toteuttaa Pispalanharjulle. Pispalassa on paljon asukkaita, ja tällä tavalla parannetaan heidänkin kulkuyhteyksiään, toteaa Tampereen kaupungin rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen tiedotteessa.

A-Kruunun asuntojen arvioitu valmistumisaika on kesällä 2022.