Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kappalainen muistaa yhä elävästi, miten Pave Maijanen otti Viinikan kirkon haltuun maaliskuussa 2014: ”Pastorin pyynnöstä I`m Gonna Roll...”

Keikka: Muusikko lähti pyydettäessä esiintymään Tampereen Eteläisen seurakunnan Yhteisvastuukeräyksen keikalle. Lopulta kävi niin, että Maijanen ei ottanut esityksestä edes matkakorvauksia.

Elettiin loppuvuotta 2013, kun Tampereen Eteläisessä seurakunnassa pohdittiin tosissaan, kuka tulisi esiintymään seuraavan vuoden Yhteisvastuukeräykseen.

Vastaus löytyi hyväntekeväisyyskeikalta Tampereelta.

– Pave Maijanen oli siellä esiintymässä. Kävin kysymässä, voisiko hän ajatella tulevansa meille keikalle, muistelee kappalainen Ismo Kunnas.

Maaliskuun kuudentena vuonna 2014 Pave asteli esiintymään Viinikan kirkkoon. Yksin, akustisen kitaran kanssa.

– Siellä leivottiin pullaa hyvissä ajoin ennen esitystä. Seurakuntamme työntekijä muistaa edelleen hyvin, kun otti pullia uunista: Pave käveli samaan aikaan sisään ja kysäisi, mitäs täällä tapahtuu, Kunnas kertoo.

Muusikko vaikutti erityisen ilahtuneelta siitä, että yleisö oli kidesokerin eikä alkoholin vaikutuksen alaisena. Paikalle oli tullut maaliskuisena torstai-iltana ainakin 120 katsojaa.

Muistan edelleen, miten Pave vastasi.

Keikka kesti tunnin ja vartin, ja viimeisenä kappaleena kuultiin Maijasen synnyinseuduille Itä-Suomeen paikallistuva Vanhoja poikia viiksekkäitä.

Laulu ei jäänyt keikan viimeiseksi. Ismo Kunnas kävi esittämässä vielä yhden biisitoiveen. Se oli vuonna 1975 levytetty Rock`n`Roll Bandin I`m Gonna Roll.

Dave Lindholmin tekemä kappale nousi nuoren Maijasen laulamana aikanaan yhtyeen ainoaksi hitiksi.

– Kävin kysymässä, että olisiko mitään jakoa saada kuulla se kappale? Alkuperäinen biisihän on tietysti hyvin erilainen. Pave ilmoitti, että ilman muuta ja spiikkasi että nyt pastorin pyynnöstä I`m Gonna Roll, Kunnas muistelee.

Maijanen yllätti kappalaisen vielä kerran siinä vaiheessa, kun maestron auto oli jo kaartanut takaisin Helsinkiin. Etukäteen oli sovittu, että Maijanen esiintyy ilmaiseksi, mutta seurakunta oli valmistautunut hoitamaan muusikon matkakorvaukset.

– Lähetin hänelle viestiä, että laittaa laskun tulemaan. Muistan edelleen, miten Pave vastasi: antaas nyt olla.

Pekka ”Pave” Maijanen siirtyi ajasta ikuisuuteen lauantaina 16. tammikuuta. Maijanen oli kuollessaan 70-vuotias. Hän sairasti pitkään ALS-lihasrappeumatautia.

– Pavesta jäi todella lämpimät muistot. Hänellä olisi ollut oikeutuskin käyttäytyä kuin stara, mutta hän ei sitä tehnyt missään vaiheessa. Esiintyminen nosti riman tasolle, jota on sittemmin ollut vaikea ylittää.

Perjantaina 22. tammikuuta TV2:llä lähetetään Pave Maijaselle omistettu ilta, jossa on mukana miehestä tehtyjä ohjelmia sekä biisejä vuosien varrelta.