Nyt loppuu pummilla matkustaminen – VR: Pirkanmaan lähijunissa otetaan käyttöön 80 euron valvontamaksu

Jatkossa valvontamaksuja voidaan määrätä myös Pirkanmaan lähijunissa liputta matkustaville. Kuvassa Nokialle lähdössä oleva M-juna. Riina Haapala

Riina Haapala

Helmikuusta lähtien VR:n lähijunissa (D-, G-, M-, R-, T- ja Z-junat) liputta matkustava voi saada valvontamaksun. Kyseessä ovat Helsingistä Lahden ja Tampereen suuntaan, Riihimäen ja Lahden välillä sekä Pirkanmaalla kulkevat junat. Maksun suuruus on 80 euroa. Valvontamaksut ovat jo ennestään käytössä HSL-alueen lähijunissa.

Tähänkin saakka konduktöörit ovat tarkastaneet matkustusoikeuden katsomalla matkaliput. Liputonta matkustajaa on neuvottu lipun ostamisessa ja tarvittaessa ohjattu pois junasta.

– Haluamme huolehtia, että liputta matkustaminen edelleen vähenee ja myös asiakkaamme ovat toivoneet meiltä tarkempaa matkustusoikeuden valvontaa. Uudesta toimintamallista hyötyvät kaikki lipun ostaneet. Asiakkaan suuntaanhan mikään ei muutu, sillä voimassa oleva matkalippu ja mahdollisiin alennuksiin oikeuttavat todistukset tulee olla aina mukana junalla matkustettaessa. Mikäli matkustajalla ei ole mukana voimassa olevaa lippua, voidaan hänelle silloin jatkossa määrätä valvontamaksu, kertoo lähiliikennejohtaja Anu Punola tiedotteessa.

Valvontamaksun saanut henkilö voi jatkaa junamatkaansa ostamalla matkalipun. Muussa tapauksessa hänet voidaan ohjata pois junasta. Lipun ostaminen ei kuitenkaan peruuta valvontamaksua.

Valvontamaksun perimisestä huolehtii VR:n yhteistyökumppani Uuva Oy. Mikäli liputta matkustavalle määrätään valvontamaksu, siirtyy asia Uuva Oy:n hoidettavaksi. Uuva huolehtii laskun lähettämisestä asiakkaalle ja kaikki maksamiseen liittyvät asiat käsitellään Uuvan kanssa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut