Onko tiede mielestäsi täynnä kapulakieltä tai omituisia sanoja? – Nyt tutkijat pakotetaan tekemään tieteestä kansantajuista

Maailmalla tunnettu akateeminen Three Minute Thesis (3MT) -kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa Tampereella.

Kilpailun tarkoituksena on kannustaa tutkijoita esittelemään tiedeaiheitaan suurelle yleisölle ymmärrettävällä tavalla. Loppukilpailussa viisi finalistia tutustuttaa kuulijat tutkimuksensa saloihin kolmessa minuutissa.

– Kilpailun tavoitteena on kehittää tutkijoiden kansainvälisiä esiintymis- ja viestintätaitoja sekä kykyä popularisoida tutkimustaan. Samalla se tarjoaa suurelle yleisölle kiinnostavia avauksia ajankohtaiseen tieteen maailmaan, kertoo kansainvälisten asioiden päällikkö Kaisa Kurki Tampereen yliopistosta tiedotteessa.

3MT-finaali kisataan lauantaina 23.1.2021 osana Tieteen päivät -tapahtumaa. Finalistit esiintyvät livenä Tampere-talossa, ja yleisö voi seurata esityksiä suorana verkossa. Kielenä on englanti.

Finaaliin tiensä selvitti viisi tutkijaa Tampereen yliopiston eri tiedekunnista. Finaalissa esiintyvät arvotussa järjestyksessä Alma Yrjänäinen lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnasta, Heidi Tuorila ja Veera Koskue tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnasta, sekä Mary Nurminen ja Andrei Tregubov informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnasta. Finalistit on esitelty verkkouutisessa Tampereen yliopiston sivuilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut