Tampereen yliopiston professorille 10 000 euron palkinto eturauhassyövän tutkimisesta – "Yhdistänyt urallaan ansioituneesti korkeatasoisen tutkimustyön, potilastyön sekä lääkäreiden kouluttamisen"

Professori Teuvo Tammelalle on myönnetty Niilo Voipio -palkinto. Jonne Renvall

Riina Haapala

Syöpäsäätiö on myöntänyt Tampereen yliopiston professori Teuvo Tammelalle 10 000 euron Niilo Voipio -palkinnon. Tammela on 40 vuoden ajan edistänyt suomalaista eturauhassyövän hoitoa ja -tutkimusta.

Syöpäsäätiön palkinnon perusteluissa todetaan, että professori, ylilääkäri Teuvo Tammela on yhdistänyt urallaan ansioituneesti korkeatasoisen tutkimustyön, potilastyön sekä lääkäreiden kouluttamisen.

Tammela on tehnyt syöpätutkimusta 1980-luvulta alkaen. Tammela on eturauhassyöpään erikoistunut tutkija, joka yhdistää perustutkimuksen kliiniseen tutkimukseen sekä epidemiologiseen tutkimukseen. Hän on tutkinut myös syövän psykososiaalisia vaikutuksia ja eturauhassyöpää sairastavien kokemuksia hoidon jälkeisestä elämänlaadusta. Tutkimustyönsä ohella Tammela hoitaa potilaita, joilla on urologisia sairauksia, kuten eturauhassyöpää.

Teuvo Tammela toimii Tampereen yliopiston kirurgian professorina sekä Tampereen yliopistollisen sairaalan kirurgian vastuualueen ylilääkärinä. Tammela on urallaan julkaissut yli 600 alkuperäisjulkaisua. Tammela on uransa aikana ohjannut 27 väitöskirjaa. Hän on useiden suomalaisten ja kansainvälisten tiedeyhteisöjen ja tieteellisten julkaisujen toimituskuntien jäsen. Tammela on toiminut lukuisissa luottamustehtävissä Syöpäjärjestöissä vuosina 2000-2017.

Syöpäsäätiön neljän vuoden välein myöntämän Niilo Voipio -palkinnon tarkoituksena on kannustaa tieteellisessä tutkimustyössä ja sen soveltamisessa ansioituneita syöpätutkijoita. Palkinto on arvoltaan 10 000 euroa. 2000-luvulla palkinnon ovat saaneet professorit Albert de la Chapelle, Matti Hakama, Jukka-Pekka Mecklin, Kari Alitalo ja Heikki Joensuu. Niilo Voipio toimi Suomen Syöpäyhdistyksen pääsihteerinä 1949-1986.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut