Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Miten lastaisit helikopterin rekkaan?" kysyy Finnhems ja näyttää mallia – Tampereen tukikohdan kopterin vuosihuoltoon lähtö riemastuttaa

Lääkärihelikopterit, kuten kaikki muutkin kulkuneuvot, vaativat säännöllistä huoltoa. Finnhems kertoo Twitterissä, että Tampereen tukikohdan kopterin matka vuosihuoltoon Itävaltaan taittuu rekan kyydissä. Finnhemsin Twitter-tilillään jakamassa videossa näytetään, kuinka rekka peruuttaa lastin kyytiin.

Finnhems kertoo, että vuosihuollossa koko kopteri puretaan käytännössä osiin ja tarvittavat osat uusitaan. Myös isot asennukset, korjaukset ja 400 lentotunnin huolto hoidetaan samalla kertaa.

Finnhems kertoo, että Vantaalla, Turussa ja Tampereella käytössä olevien koptereiden pitkän matkan siirto on halvempaa ja varmempaa rekalla, jolloin mahdolliset sääesteet eivät sotke aikatauluja.

Tampereen helikopterin huoltoon lähtö ei kuitenkaan tarkoita taukoa lentoihin. Toiminta jatkuu huollon ajan varakoneella.

Katso video kopterin lastaamisesta alta.