Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Haapalinnan puukottajalle tuomio – vuonna 2003 syntynyt mies yli seitsemäksi vuodeksi vankeuteen

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 2003 syntyneen pirkanmaalaismiehen seitsemäksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen taposta.

Käräjäoikeus oli tehnyt päätöksensä miehen syyllisyydestä jo viime vuonna, mutta varsinainen rikostuomio odotti mielentilatutkimuksen valmistumista. Sen perusteella mies oli teon tehdessään syyntakeinen, joten miehelle määrättiin vankeusrangaistus.

Tapahtumat ajoittuvat heinäkuuhun 2020. Tuolloin vailla säännöllistä majapaikkaa ollut mies päätyi kahden miehen kanssa toisen asuntoon Tampereen Haapalinnaan. Päihdyttävillä aineilla oli vahvasti osuutta syntyneeseen tilanteeseen.

Lauantaiaamun valjetessa miehelle, uhrille ja asunnossa olleelle kolmannelle miehelle syntyi riitatilanne, jonka yhteydessä vuonna 2003 syntynyt mies puukotti uhria kaulaan. Tämä pääsi pakenemaan asunnosta, mutta menehtyi verenvuodon seurauksena pihamaalle.

Uhri oli vuonna 1979 syntynyt mies. Toista, vuonna 1977 syntynyttä miestä iskettiin teräaseella rintakehään sekä kaulaan, mutta hän onnistui suojaamaan itseään tilanteessa ja välttyi hengenvaarallisilta vammoilta.