Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nyt etsitään pirkanmaalaisia luonnonhoitajia vuosille 2021 ja 2022 – hoito- ja kunnostustöiden toteutuksesta maksetaan

Pirkanmaan ELY-keskus etsii nyt yritystä, yhdistystä tai talkooporukkaa, joka voisi toteuttaa perinnemaisemien kunnostusta ja hoitoa maakunnassa vuosina 2021–2022. Hoidosta ja kunnostustöistä maksetaan palkkiot.

Kunnostustöihin kaivataan tekijöitä esimerkiksi raivauksiin ja puiden kaatoihin, niittoihin kuivalle maalle ja rannoille sekä niitto-, raivaus- ja hakkuujätteen keräämiseen ja kuljettamiseen.

Hoitotöihin kaivataan lisäksi laiduntajia: lampaita, lehmiä, hevosia, alpakoita sekä työntekijöitä käsin ja koneellisesti tehtäviin niittoihin. Myös liikutettavia lammaskatraita paimenkoirineen pienille kohteille etsitään.

Perinnemaisemien kunnostus ja hoito on osa ympäristöministeriön käynnistämää Helmi-elinympäristöohjelmaa, jossa on mukana myös Pirkanmaan ELY-keskus. Hoitotyöt tehdään pääasiassa Helmi-ohjelmassa valmistuvien suunnitelmien mukaisesti.

– Toivomme teidän lisäävän tiedon tarjoamastanne työpanoksesta tai eläimistä ensisijaisesti Laidunpankkiin, jolloin tiedot ovat kootusti ja valtakunnallisesti saatavilla. Voitte ottaa myös suoraan yhteyttä Pirkanmaan ELY-keskukseen puhelimitse tai sähköpostilla, ELY-keskus huomioi tiedotteessaan.