Aina Veikkausliiga-seurojen ulkomaalaiset testipelaajat eivät tuota onnen tunteita, tietää Ilveksen Jarkko Wiss – "Hän on pelaaja, jolla on takana loistava tulevaisuus"

Kaikki ulkomaalaispelaajat eivät Veikkausliiga-tasolla onnistu. Sirpa Repo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Vaikka suomalaisen liigajalkapallon taso herättää joskus kriittistäkin keskustelua, on korona-ajan myötä tarjokkaita tullut paljon myös maan rajojen ulkopuolelta. Testipelaajia on tarjolla, eivätkä kaikki välttämättä säväytä lainkaan.

Eräs tällainen pelaaja oli Ilveksen edustusjoukkueen testissä tammikuun alussa. Nigerialainen keskikenttäpelaaja, vuonna 1996 syntynyt Chidiebere Nwakali on nähnyt urallaan muun muassa Manchester Cityn organisaation, jossa oli kirjoilla tammikuusta 2014 elokuuhun 2018.

Edustusjoukkueeseen rahkeet eivät riittäneet: Nwakali pelasi brittifutisjaksonsa aikana enimmäkseen lainalla useammassa eurooppalaisessa seurassa, kuten Espanjan Gironassa sekä norjalaisessa Startissa.

Ura on jatkunut rikkonaisena tämän jälkeenkin. Puolan Rakowista tie vei Ruotsin Kalmariin ja Turkin Tuzlasporiin ja ura on jatkunut rikkonaisena. Tampereelle saapui mies, joka ei valtavasti juossut Ilveksen ja Ilveksen kakkosjoukkueen kohtaamisessa Pirkkahallissa.

– Olin nähnyt Nwakalin pelaavan aiemmin, ja otteet olivat silloin sellaisia että halusin katsoa mihin mies pystyy. Valitettavasti ei juurikaan pystynyt. Hän oli päästänyt itsensä niin huonoon kuntoon, että testijakso loppui siihen matsiin.

– Näitäkin lajiin mahtuu. Hän on pelaaja, jolla on takana loistava tulevaisuus, kuvaa Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut