Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Aina Veikkausliiga-seurojen ulkomaalaiset testipelaajat eivät tuota onnen tunteita, tietää Ilveksen Jarkko Wiss – "Hän on pelaaja, jolla on takana loistava tulevaisuus"

Vaikka suomalaisen liigajalkapallon taso herättää joskus kriittistäkin keskustelua, on korona-ajan myötä tarjokkaita tullut paljon myös maan rajojen ulkopuolelta. Testipelaajia on tarjolla, eivätkä kaikki välttämättä säväytä lainkaan.

Eräs tällainen pelaaja oli Ilveksen edustusjoukkueen testissä tammikuun alussa. Nigerialainen keskikenttäpelaaja, vuonna 1996 syntynyt Chidiebere Nwakali on nähnyt urallaan muun muassa Manchester Cityn organisaation, jossa oli kirjoilla tammikuusta 2014 elokuuhun 2018.

Edustusjoukkueeseen rahkeet eivät riittäneet: Nwakali pelasi brittifutisjaksonsa aikana enimmäkseen lainalla useammassa eurooppalaisessa seurassa, kuten Espanjan Gironassa sekä norjalaisessa Startissa.

Ura on jatkunut rikkonaisena tämän jälkeenkin. Puolan Rakowista tie vei Ruotsin Kalmariin ja Turkin Tuzlasporiin ja ura on jatkunut rikkonaisena. Tampereelle saapui mies, joka ei valtavasti juossut Ilveksen ja Ilveksen kakkosjoukkueen kohtaamisessa Pirkkahallissa.

– Olin nähnyt Nwakalin pelaavan aiemmin, ja otteet olivat silloin sellaisia että halusin katsoa mihin mies pystyy. Valitettavasti ei juurikaan pystynyt. Hän oli päästänyt itsensä niin huonoon kuntoon, että testijakso loppui siihen matsiin.

– Näitäkin lajiin mahtuu. Hän on pelaaja, jolla on takana loistava tulevaisuus, kuvaa Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.