Viime vuonna tuli lumipula, nyt korona – Pirkan Hiihdon kohtalo on jälleen vaakalaudalla: "Keskiviikkona yritetään tehdä päätös"

Pirkan Hiihdon kohtalo on vaakalaudalla toista vuotta peräkkäin. Asiasta pyritään tekemään lopullinen päätös keskiviikkona. Arkistokuva. Riitta Ketola
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Vuodesta 1955 asti hiihdetyn Pirkan Hiihdon järjestäminen on toista vuotta peräkkäin vaakalaudalla. Viime vuonna Hiihto jouduttiin peruuttamaan lumipulan takia, nyt vaikuttaa siltä että korona estää hiihtotapahtuman järjestämisen.

Hiihtotapahtuma on jouduttu peruuttamaan vain harvoin. Ensimmäistä kertaa se jouduttiin perumaan vuonna 2014 ja sen jälkeen vuosina 2017 ja 2020. Hiihtotapahtuma jouduttaisiin nyt perumaan toista kertaa peräkkäin.

– Keskiviikkona johtokunta kokoontuu ja yritetään tehdä päätös asiasta. Ladut ovat jo tässä vaiheessa suurilta osin tehty ja hyvässä kunnossakin, kertoo Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

Tilanne on tänä vuonna erityisen harmittava, sillä talvi on jo muistuttanut perinteistä suomalaista talvea ja se on näkynyt myös urheiluvälineiden myynnissä. Kansa on löytänyt tiensä laduille ja hiihtämään.

– Sen tiedän, että ladut ovat olleet kunnossa joka paikassa ja väkeä on ollut paljon hiihtoladuilla, Syrjänen sanoo.

Pirkan Hiihto on ollut mahdollista hiihtää useampana kilpailumuotona. Hiihdon täysimatka on 90 kilometrin matka Niinisalosta Teivon raviradalle. Puoli-Pirkka on mitaltaan 45 kilometriä ja sen lähtöpaikka on ollut Hämeenkyrön lentokentältä, maali täysimatkan tapaan Teivossa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut