UMK: Dannyn finaalikappale julkaistiin – "Teksti on aiheeltaan sellainen, että se ei välttämättä ole tyypillinen euroviisu"

Vuoden 2021 Uuden Musiikin Kilpailun kolmas finalistikappale, Dannyn Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua, on julkaistu maanantaina suoratoistopalveluissa. Aiemmin kilpailuun liittyen on julkaistu Oskrin sekä Teflon Brothersin ja Pandoran kappaleet.

Laulun on Dannylle kynäillyt Arttu Wiskarin taustalta löytyvä Janne Rintala. Lopputulos on melankolinen kokonaisuus lopullisuudesta, mutta Dannyn mukaan mistään jäähyväiskappaleesta ei kuitenkaan ole kyse.

– Kysymys on oikeastaan siitä, että elämä on lahja ja sen pituudesta ei kukaan tiedä. Mutta sen tietää, että se aikanaan päättyy ja kappaleessa sitä aihetta käsitellään humoristisesti ja totuudenmukaisesti. Teksti on aiheeltaan sellainen, että se ei välttämättä ole tyypillinen euroviisu. Mutta lauluna se on todella suuri, koska se edustaa sellaista näkökulmaa ja teemaa, jota ei oikeastaan kevyen musiikin lauluissa ole aikaisemmin käsitelty, Danny kommentoi lopputulosta tiedotteessa.

Monenlaista tuotantoa vuosien varrella tehnyt Rintalakin vaikutti hieman säpsähtävän lopputuloksen äärellä.

– Oli hyvin pelottavaa esitellä tää kappaleidea Dannylle, koska aihe on kuitenkin niin brutaalin raju, vaikka se on totta, Rintala kertoo.

UMK-ammattilaisraatia ilahdutti, että Dannyn kaltainen legenda lähti tänä vuonna kisaamaan kilpailun voitosta.

– Danny on suomalainen musiikki-ikoni, jonka kaikki tuntevat. On upeaa että hänen kaltaisensa legenda on mukana UMK:ssa. Janne Rintala ja Mökkitien porukka ovat taas kerran loihtineet hienon kappaleen, jossa on suomalaisuutta ja isoja tunteita, mutta esittäjälleen ominaista pilkettä silmäkulmassa sopivassa suhteessa.

– Tässä show’ssa on kaikki mahdollisuudet tehdä suomalaista tv-historiaa ja tunteet ovat varmasti pinnassa. Onko tämä alku uudelle ja arvokkaalle luvulle Dannyn uskomattoman pitkässä ja vaikuttavassa urassa? raati kysyy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut