Tampereen Werstaan ohessa avautuu uusi museo  

Teemu Nurmi

Työväenmuseo Werstaalla Tampereella avautuu kesäkuussa Teollisuusmuseo, joka kertoo tamperelaisen teollisuuden 200-vuotisen tarinan. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Museokeskus Vapriikin kanssa.

Teollisuusmuseo on tamperelaisen museokentän suursatsaus ja hankkeeseen on saatu myös merkittävä Kulttuurirahaston 250 000 euron Museovisio-rahoitus. Näyttelystä rakennetaan koko perheen kohde, jossa riittää hämmästeltävää ja tutkittavaa.

Teollisuusmuseo kertoo paitsi kaupungin teollisesta menneisyydestä, myös siitä nykypäivän huippuosaamisesta, jota Tampereella on. Näyttelyssä Tampereen teollisesta tarinasta kerrotaan myös digitaalisin toteutuksin ja tietoa on kerätty myös verkossa yhteisöllisenä Wikidata-projektina.

Werstas avaa tänä vuonna myös kaksi muuta työelämän muutoksia käsittelevää näyttelyä: alkuvuodesta työpaikkojen yhteisöllisyydestä kertova Tauon paikkoja ja juhlan hetkiä -valokuvanäyttelyn ja syyskaudella Etsitkö töitä? -näyttelyn yhteistyössä elokuvataiteilija Juhani Haukan ja esitystaiteilija Lauri Antti Mattilan kanssa. Lisäksi helmikuun lopussa Werstaalla avataan kylmän sodan aikaisista lapsuusmuistoista kertova Kaleidoskooppi-kylmän sodan lapset -näyttely, joka on tuotettu yhteistyössä Tampereen yliopiston koordinoiman Re-Connect / Re-Collect -tutkimushankkeen kanssa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut