Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijaraati: Peräti 80 prosenttia korvaisi ilotulituksen valoilla – "Otin paljon valokuvia ja videoita, joita levitin maailmalle"

Valot: Jopa 80 prosenttia Tamperelaisen Lukijaraadista korvaisi tulevaisuudessa ilotulituksen valaistushankkeella.

Hyvät naiset ja herrat!

Tampereen keskustasta on löytynyt asia, josta ihmiset tuntuvat olevan vahvasti yhtä mieltä.

Joulukuinen Keskustorin talojen valaiseminen oli loistava idea ja sille pitää saada jatkoa.

Tamperelainen kysyi asiaa Lukijaraadiltaan tuoreeltaan heti loppiaisen jälkeen.

Vastaajista peräti 94 prosenttia oli sitä mieltä, että talojen valaiseminen oli hyvä idea.

– Kävin useamman kerran keskustassa valaistuksen aikana. Otin paljon valokuvia ja videoita, joita levitin maailmalle. Kaikki ihailivat ja monet ystävät lähtivät omin silmin ihailemaan, innostuu lukijaraatilainen.

Keskustorin talojen valaisu järjestettiin viime vuonna korvikkeeksi Tampereen kaupungin perinteiselle itsenäisyyspäivän ilotulitukselle, joka koronaepidemian takia päätettiin olla järjestämättä.

Lukijaraadilta kysyttiin, voitaisiinko valaistushankkeilla korvata itsenäisyyspäivän ilotulitus myös tulevaisuudessa.Peräti 80 prosenttia vastaajista piti tätäkin ideaa hyvänä.

– Ei savua, ei tarvitse Kiinasta saakka roudata ruutia tänne, säästyy ihmisten rahat ja niin edelleen, perustelee raadin jäsen.

Ilotulituksen säilyttämistä toivoneet perustelivat kantaansa Tampereen itsenäisyyspäivän ilotulituksen perinteillä.

– Koronan vuoksi ei lähdetty kaupungille. Ilotulitus ja Finlandia kuuluvat normaalisti itsenäisyyspäivään! toteaa Lukijaraadin jäsen.

Valaistushankkeisiin satsaamista pidettiin muutenkin hyvänä ideana lisätä Tampereen keskustan kaupallista vetovoimaa pimeänä vuodenaikana. Ajastusta piti kannatettavana 84 prosenttia lukijaraatilaisista.

– Muistatteko pari vuotta sitten jutun, jossa Bruce Oreck nosti esiin, että valaistus voisi olla nimenomaan pimeiden vuodenaikojen vetovoimatekijä – tämä kokeilu osoitti, että näin todella voi olla ja tähän kannattaisi panostaa, muistelee raatilainen.

Myös ajatukselle kaupallisen vetovoiman kasvusta valaistushankkeen takia on jonkinlaista katetta. Lukijaraadilta kysyttiin, tekivätkö raatilaiset Keskustorin valojen takia keskustaan vähintään yhden käynnin, jolla he käyttivät myös keskustan muita palveluita eli kävivät esimerkiksi ostoksilla, kahvilassa tai ravintolassa.

Vastaajista 48 prosenttia myönsi näin tapahtuneen ainakin kerran. Väitteen kielsi 49 prosenttia vastaajista.

– Muualta Suomesta tuli monta tuttavaakin Tampereelle valaistuksia ihailemaan. Samalla tietenkin käytiin keskustassa syömässä, kahvilla ja shoppailemassa, kertoo raatilainen.

Kyselyyn vastasi 537 raatilaista 5.–11. tammikuuta.