Koronatartuntojen määrä kasvoi Pirkanmaalla: nyt jyrähtää ylilääkäri – Yle: "Missään tapauksessa karaokea ei pidä nyt laulaa"

Infektioylilääkäri Jaana Syrjäseltä tulee painokas muistutus siitä, miten korona-aikana kannattaisi ravintoloissa asioida. Timo Mustalampi
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kaupunkilehti Tamperelainen uutisoi torstaina, että peräti kymmenessä tamperelaisbaarissa oli saattanut altistua koronalle viime viikon loppupäivien aikana.

– Valitettavasti nyt on meillä päin oltu baareissa koronan kanssa ihan ylen määrin, Tays harmitteli Twitterissä.

Taysilta uusi jättipitkä lista mahdollisen altistumisen ravintoloista Tampereella – "Valitettavasti nyt on meillä päin oltu baareissa koronan kanssa ihan ylen määrin"

Pirkanmaalla 38 uutta koronatartuntaa – iso osa kytkeytyy baareihin

Nyt asiasta käyttää painokkaan puheenvuoron Taysin infektio-osaston ylilääkäri Jaana Syrjänen. Syrjänen on huolissaan.

– Missään tapauksessa karaokea ei pidä nyt laulaa, Syrjänen kommentoi Ylelle.

Hän ei halua ottaa suoraan kantaa siihen, pitäisikö tamperelaisten välttää nyt baarireissuja kokonaisuudessaan. Vastauksesta on aistittavissa viesti siihen suuntaan, että järjenkäyttö on sallittua.

– En halua ottaa kantaa, pitääkö olla menemättä baariin. Ravintolat ovat merkittäviä työnantajia. Kannattaa mennä oman pienen seurueen kesken turvavälejä pitäen. Maskia ei juodessa voi käyttää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut