Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä olit torstaina, kun pirkanmaalainen golfari oli viedä koko potin Suomen Urheilugaalassa? – Tällainen urheilija on kaksi palkintoa kahminut Sami Välimäki

Nokia River Golfia edustava, Pirkkalassa asuva Sami Välimäki oli täräyttää torstai-iltana suoranaisen hattutempun tiskiin Suomen Urheilugaalassa: miehen viimevuotiset otteet palkittiin Vuoden sykähdyttävimpänä urheiluhetkenä sekä Vuoden läpimurtona. Vuoden urheilija-äänestyksessä vain Huuhkajien turkulaislähtöinen maalivahti Lukas Hradecky sai enemmän ääniä.

– Tosi, tosi hieno juttu. En osannut kyllä yhtään odottaa, että se on sykähdyttänyt näin vahvasti suomalaista urheilukansaa, Välimäki kommentoi etäyhteyden välityksellä Urheilugaala-lähetyksessä.

Oli lähellä, ettei Välimäki valinnut teini-ikäisenä jääkiekkoilijan uraa serkkunsa Juuson tavoin. Myös toinen joukkuekavereista, Otto Koivula, on noussut urallaan NHL-tason pelimieheksi samoin kuin Juusokin.

Kun golf vei mennessään, lajiosaaminen löytyi nopeasti. Vuonna 2019 Välimäki voitti neljä osakilpailua Euroopan kolmoskiertueella, ja samassa marraskuussa otettu karsintavoitto takasi paikan Euroopan pääkiertueelle.

Viime vuonna Välimäki jatkoi sitten siitä mihin edeltävällä kaudella jäi. Koronastakin huolimatta mies päätyi lopulta miesten Euroopan-kiertueen Race to Dubai -arvolistalla sijalle 11. Sijoitus on kaikkien aikojen paras suomalaisgolfarin saavuttama.