Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies uhkaili, häiritsi ja lähetti sadottain viestejä useammalle pirkanmaalaisnaiselle – rikollista toimintaa on käsitelty myös valtakunnansyyttäjän toimistolla

Aluesyyttäjä Olli Sulkonen vaatii pirkanmaalaismiehelle ehdollista vankeusrangaistusta yhteensä yhdestätoista rikoksesta. Kaikki kytkeytyvät tavalla tai toisella naisten häirintään ja suoranaiseen uhkailuun.

Teot ovat alkaneet vuonna 2018 ja kestäneet seuraavaan vuoteen saakka. Uhreja on ollut kaikkiaan neljä. Tekoihin on liittynyt keskeisesti sosiaalinen media ja nykytekniikka. Eräässä tapauksessa mies on häirintätarkoituksessa lähettänyt naiselle lukemattoman määrän sähköpostiviestejä sekä WhatsApp-viestejä. Viestejä on ollut yhteensä satoja, ja puhelimitse mies on ottanut yhteyttä naiseen yli sata kertaa.

Alkuvuoteen 2019 sijoittuu tapaus, jossa mies on uhannut yhtä uhreistaan väkivallalla. Tästä kirjataan rikosnimike laittomasta uhkauksesta. Mies on lähettänyt toisen naisen kautta uhrilleen viestin, jossa hän on kertonut tulevansa tappamaan tämän perheen, mikäli uhri ei suostu puhumaan hänen kanssaan. Uhri ei ole suostunut puhumaan miehen kanssa.

Miehen teot on koettu siinä määrin uhkaaviksi, että hän ollut kesällä 2019 poliisin huostassa kolmen vuorokauden ajan. Asiakokonaisutta on osaltaan puitu myös valtakunnansyyttäjän toimistossa: siellä on käsitelty syytekokonaisuuden osaa, joka liittyy julkiseen kehottamiseen rikokseen.