Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

SDP lähtee Tampereen kuntavaaleihin ennakkosuosikkina – "Pakko olla samaa mieltä", sanoo järjestöpomo Koskinen

Kolme kuukautta ennen kuntavaaleja lopputulos Tampereella näyttää jo lähes loppuunkäsitellyltä. Ennakkoarvio povaa vahvasti, että SDP pitää suosituimman puolueen paikkansa ja pääministeri Sanna Marinin henkilökohtainen äänimäärä karauttaa viisinumeroiseen lukemaan.

K unnallisjärjestön puheenjohtaja Jyrki Koskinen ei lähde nöyristelemään ennakko-spekulaatioiden äärellä.

– Pakko olla samaa mieltä. Ainekset kaikkien aikojen vaalivoittoon on. Toivon mukaan emme kapsahda kaivoon, Koskinen toteaa vähin äänin.

Istuva pormestari Lauri Lyly ei ole vielä listoille lähtenyt, mutta rivien välistä on kuultavissa että Lylyn nimi papereista voisi löytyä joko helmikuun viikolla neljä tai viisi.

Vahvistettuja ehdokkaita on SDP:llä tässä vaiheessa 85, ja viisitoista tulee maaliskuun 9. päivään mennessä. Koskisen mukaan halukkaista ei ole ollut pulaa.

– Sanna Marinin henkilökohtainen suosio näkyy tässä. Ehdokkaita on löytynyt eikä väkeä ole tarvinnut erikseen mukaan maanitella, hän sanoo.

Tamperelainen käsittelee lauantain lehdessään SDP:n ja puolueen kolmen todennäköisimmän haastajan ennakkoasetelmia huhtikuun kuntavaaleja ajatellen.