Danny, Pandora, Teflon Brothers, Blind Channel... – Tuotanto lupaa, että helmikuussa nähdään Tampereella kaikkien aikojen UMK-finaali

UMK: Mediapoliksessa valitaan Suomen keväinen euroviisuedustaja. Loppukilpailussa vilisee tukku mielenkiintoisia artisteja.

Lauantaina 20. helmikuuta Tampereen Mediapoliksessa järjestetään kilpailu, jonka osalta monet ovat ajatelleet että sen parhaat päivät ovat jo takanapäin. Puhutaan siis Uuden Musiikin Kilpailusta (UMK), jonka voittaja pääsee edustamaan Suomea keväällä Rotterdamissa järjestettäviin Euroviisuihin.

Loppukilpailuun päässeet artistit ja kappaleet julkistettiin aiemmin viikolla, ja niitä on julkaistu kuulolle torstaista alkaen. Kilpailun tuottaja Anssi Autio kuulostaa innostuneelta sen suhteen, mitä tuleman pitää.

– Viime vuoden kilpailu oli kevytversio tähän verrattuna. Nyt on korotettu panoksia ja näytetään mitä formaatista saa irti. Sehän on hyvä muistaa, että väliaikaesiintyjät ja juontajat ovat vielä julkistamatta, ja niitäkin tietoja kannattaa odottaa, Autio vinkkaa.

Finalisteista löytyy monen sukupolven raskasta sarjaa sekä uusia kasvoja. Seniorikastiin lukeutuu vanha kunnon Ilkka Lipsanen, joka paremmin Dannynä tunnetaan. Danny on lyönyt hynttyyt yhteen Erika Vikmanin Cicciolina-kappaleen kirjoittaneen Janne Rintalan kanssa: Rintalan käsialaa on kilpailukappale Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua.

Dannyn ikäluokkaa hätyyttelevän Teppo Ruohosen poika Oskari Ruohonen on mukana taiteilijanimellä Oskr.

– Minähän olen äitini mukaan laulanut Dannyn biisejä jo kaksivuotiaana. Tämä kappale on uudenlaista ja yllättävää Dannya: se on pysäyttävä ja liikuttava, mutta ei kuitenkaan sisällöltään liian vakava, Autio mainitsee.

Sitten tuottaja nostaa esille Teflon Brothersin ja ruotsalaisartisti Anneli Magnussonin, paremmin Pandorana tutun laulajan yhteistyön. Heidän biisinsä kantaa nimeä I Love You.

– Siinä on kunnon bilebiisi, ja ihmettelen jos se ei saa ihmisiä liikkeelle jo ensikuulemalta, Autio vihjaa.

YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen on yleisesti ottaen hyvin tyytyväinen siihen, että nippu suomalaisia ykköskastin lauluntekijöitä lähti tekemään finaalikappaleita. Aiemmin mainitun Janne Rintalan ohella mukana on kappaleita muun muassa Jaakko Salovaaralta ja Kalle Lindrothilta.

– Biisit ovat kaikki sellaisia, jotka tulevat varmasti vakuuttamaan kuulijansa. Tämä on nyt UMK:n 10-vuotisjuhla, ja mielestäni kyseessä on tämänmuotoisen kilpailun historian kovin kattaus tähän asti. Olen erittäin tyytyväinen finaalikokonaisuuteen ja odotukset lopputuloksen kannalta ovat korkealla, Hakanen kuvailee.

Kilpailuun lähetettiin noin 300 biisiä tarjolle finaalia varten.

UMK 2021

Finaalissa kuullaan seitsemän kappaletta: Oskrin Lie, Teflon Brothersin ja Pandoran I Love You, Dannyn Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua, Lauran Play, Akselin Hurt, Blind Channelin Dark Side sekä Illan Kelle mä soitan.

UMK-loppukilpailu käydään Tampereen Mediapoliksessa lauantaina 20. helmikuuta.

Tapahtuma joudutaan pitämään koronarajoitusten takia kokonaan ilman yleisöä.

Loppukilpailun voittaja pääsee edustamaan keväällä Suomea Rotterdamissa järjestettävässä euroviisufinaalissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut