Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen koululaiset voivat jatkossa päästä palvelusetelillä optikon näöntutkimukseen – tietyin ehdoin

Tampereen kaupunki ottaa käyttöön palvelusetelin koululaisten näöntutkimukseen. Jos kouluterveydenhuollossa epäillään taittovikaa, oppilaalle voidaan myöntää palveluseteli, jolla pääsee näöntutkimukseen optikolle. Muutoksen taustalla on uudistunut lainsäädäntö.

Tähän asti taittovikaa epäiltäessä oppilaalle on tehty lähete Tampereen yliopistollisen sairaalan silmätautien poliklinikalle.Palveluseteli yksityiselle palveluntuottajalle nopeuttaa tutkimukseen pääsyä. Molemmissa vaihtoehdoissa näöntutkimus on oppilaalle maksutonta.

Kouluterveydenhuollosta annettavan palvelusetelin voi saada perusopetuksessa Tampereella tai Orivedellä oleva oppilas kotikunnasta riippumatta. Oppilaan tulee olla vähintään kahdeksanvuotias ja toisella tai sitä ylemmällä luokalla.

Palvelusetelin saaneen oppilaan huoltajat valitsevat näkötutkimusta varten optikkoliikkeen Tampereen kaupungin ylläpitämästä sähköisestä palveluntuottajien rekisteristä.

Palveluseteli koskee vain taittovikaepäilyä. Muissa silmäoireissa oppilas ohjataan edelleen suoraan silmälääkärille.

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi koululaisen näöntutkimuksen palvelusetelin sääntökirjan ja arvon 14. tammikuuta.