Talvi yllätti ylikulkusillan siirtäjät – Järeä siirto-operaatio siirtyi ensi viikkoon

Santalahden ylikulkukäytävä. Raitiotieallianssi
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Santalahden nykyisen jalankulun ylikulkukäytävän siirtotöitä siirretään haastavien keliolosuhteiden vuoksi viikon 3 maanantain ja keskiviikon välisille öille eli 18.–20. tammikuuta.

Ylikulkukäytävä oli aikomus siirtää tällä viikolla 13.-15.1. yöaikaan, mutta nostotöitä ei sillan painon ja kovan tuulen sekä pakkasen vuoksi voitu tehdä aiottuna ajankohtana.

Ylikulkukäytävä on tavoitteena siirtää tällöin kahtena peräkkäisenä yönä.

Työn muuttuneen ajankohdan vuoksi silta on palautettu tänään 14.1. tulevan viikonlopun ajaksi jalankulkijoiden käyttöön. Myös sillan päissä sijaitsevat bussipysäkit ovat normaalisti käytössä ennen sillan siirtoa.

Ylikulkukäytävä siirretään noin 30 metriä keskustan suuntaan peräkkäisinä öinä kahdessa eri lohkossa. Siirrettävät lohkot ovat noin 16 metriä leveitä ja niiden paino on yhteensä yli 50 tonnia. Työt aiheuttavat muutoksia jalankulkuun, bussipysäkeille ja autoliikenteelle.

Silta on pois jalankulkijoiden käytöstä maanantaista 18.1 kello 7.00 alkaen torstaihin 21.1.kello 9.00 saakka.

Nykyinen ylikulkukäytävä muuttuu siirron jälkeen väliaikaiseksi jalankulkutieksi Paasikiventien yli raitiotien ja uuden ylikulkusillan rakentamistöiden ajaksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut