Oikeus päättää Tampereen Haapalinnan puukottajan kohtalosta maanantaina – määrätäänkö alle 18-vuotiaalle tekijälle rangaistus vai pakkohoitoa?

Pirkanmaan käräjäoikeus päättää maanantaina Haapalinnan puukottajan tuomiosta. Pekka Ruissalo/ESM:n arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee maanantaina, minkälaiseen rangaistukseen tuomitaan 16-vuotias poika, joka surmasi itselleen entuudestaan tuntemattoman miehen heinäkuussa Tampereen Haapalinnassa. Surmattu oli iältään 41-vuotias. Poika oli puukottanut miestä kaulaan, ja tämä menehtyi nopeasti saamoihinsa vammoihin.

Pirkanmaan käräjäoikeus totesi pojan syylliseksi tappoon joulukuisessa välituomiossaan. Pojalle ei kuitenkaan tässä vaiheessa määrätty rangaistusta, vaan hänet määrättiin mielentilatutkimukseen. Nyt mielentilatutkimuksen tulos on valmistunut, ja käytännössä siitä riippuu se, tuomitaanko poika vankeuteen vai pakkohoitoon.

Tapahtumapaikalla olleet henkilöt olivat enemmän tai vähemmän päihteiden vaikutuksen alaisena. 41-vuotiaan menehtyneen lisäksi paikalla oli 42-vuotias mies, jota poika myös ehti puukottaa. Haastehakemuksen mukaan poika yritti kohdistaa iskunsa 42-vuotiaan rintakehään ja kaulaan, mutta mies ehti kuitenkin väistää iskun. Asianosaisille oli tullut tilanteessa riitaa huumausaineisiin liittyen. Pojan mukaan 41-vuotias oli lähtötilanteessa käynyt hänen päälleen puukon kanssa.

Uhrin asunnolla olleet ihmiset ovat olleet muun amfetamiinin, kannabiksen ja muun huumausaineeksi luokiteltavan lääkeaineen alaisina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut