Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Teatterin näyttelijä Ilpo Hakala on kuollut – "Ilpo huolehti aina siitä, että meillä kaikilla olisi hyvä meininki ja työn tekemisen ilmapiiri"

Tampereen Teatterin pitkäaikainen näyttelijä ja hallintojohtaja Ilpo Hakala on kuollut

Hakala menehtyi maanantaina 64-vuotiaana.

Tampereen Teatteri tiedotti asiasta torstaina.

Ilpo Hakala syntyi Porissa vuonna 1956 ja kouluttautui isänsä innoittamana ensin sähkömieheksi, mutta erilaisissa ohjelmaryhmissä esiinnyttyään halusi näyttelijäksi.

Hän opiskeli Tampereen yliopiston IV näyttelijäkurssilla 1977–1981 ja sai heti valmistuttuaan teatterinjohtaja Rauli Lehtoselta kutsun kiinnitykselle Tampereen Teatteriin, missä työskentelikin aina vuoteen 2017 saakka.

Hakalan ensimmäisiä rooleja Tampereen Teatterissa oli tanssipojan rooli teatterin historian yhdessä suosituimmassa näytelmässä, musikaalissa Sugar – Piukat paikat, jota esitettiin yli 370 kertaa.

Hakala näytteli kymmenissä ja kymmenissä näytelmissä ja musikaaleissa, muun muassa Amadeus, Vihreähousuinen Don Gil, Ghetto, Karamazovin veljekset, AIDS-näin on, Papin perhe, Otello, Niskavuoren naiset, Romeo ja Julia, Albatrossi ja Heiskanen, Cabaret, Kolmen pennin ooppera, Saiturin joulu ja Tiputus.

– Hallintojohtaja Ilpo Hakalan kanssa tein ensimmäisen sopimukseni 2003 Tampereen Teatteriin. Kun taas oltiin yhdessä näyttämöllä ja lämpiössä Made in Bangkok -näytelmän aikaan 2012, niin Ilpo huolehti aina siitä, että meillä kaikilla olisi hyvä meininki ja työn tekemisen ilmapiiri, muistelee nykyinen teatterinjohtaja Mikko Kanninen TT:n tiedotteessa.

Lukuisten teatterirooliensa lisäksi Hakala toimi ystäviensä Pate Mustajärven ja Jukka Leistin kanssa Niskavuoren Aarnet -äijäryhmän tuotannoissa ohjaajana ja esiintyjänä.

Näyttelemisen lisäksi Ilpo Hakalalla oli vahva kiinnostus tuotannollisiin ja hallinnollisiin tehtäviin. Hän toimi Tampereen Teatterin Virgo-musikaalissa tuotantopäällikkönä 1997–1998 ja Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtajana 1998–2000. Tampereen Teatterin hallintopäällikkönä hän toimi 2000–2003 ja hallintojohtajana vuodet 2003–2009. Hän toimi vuosia ensin Suomen Näyttelijäliiton ja myöhemmin työnantajapuolella Suomen Teatteriliiton (nyk. Suomen Teatterit) luottamustehtävissä.

Hallinnollisten toimiensa ohessa Hakala näytteli koko ajan, muun muassa seitsemän vuoden ajan Heikki Vihisen ja Timo Kahilaisen suositussa Alivuokralainen-farssissa.