Syyte: Öljyä ja kemikaaleja maaperään, ajoneuvoja väärissä paikoissa usean vuoden ajan – Syyttäjä vaatii kahdelle henkilölle ehdollista vankeutta ympäristörikoksista

Useista törkeistä huumerikoksista epäilty Niko Ranta-aho pysyy vangittuna. Asiasta päätti Pirkanmaan käräjäoikeus perjantaina. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Aluesyyttäjä Jari Kukko vaatii kahdelle pirkanmaalaisen autoalan yrityksen vastuuhenkilölle ehdollisia vankeusrangaistuksia ympäristön turmelemisesta. Epäillyt rikokset ovat syyttäjän mukaan jatkuneet vuosikausien ajan – alkaen vuonna 2012 ja päättyen vuoteen 2017.

Yritykselle on myönnetty ympäristölupa vuonna 2007, jota on syyttäjän mukaan rikottu usealla eri tavalla. Yrityksen toiminnassa on muun muassa ylitetty lupamääräyksen nro 2 mukainen enimmäisvarastointimäärä, joka on 1 000 tonnia.

Tämän lisäksi jätteiden vastaanotosta, esikäsittelystä ja varastoinnista on aiheutunut lupamääräyksen vastaisesti epäsiisteyttä, roskaantumista sekä maaperän, pinta- tai pohjaveden pilaantumisen vaaraa tai muuta haittaa ympäristölle. On havaittu, että öljyä ja muita kemikaaleja on päätynyt maaperään. Asfaltoimattomalle alueelle on kulkeutunut öljyisiä hulevesiä asfaltoidulta alueelta. Alueella on varastoitu kuorma-autoja ja purkuosia myös aidatun alueen ulkopuolella.

Tämän lisäksi ajoneuvoja on purettu tienpientareella ja purkuosia ja romua on ollut varastoituna kattamattomalla alueella sekä myös päälllystämättömällä alueella. Öljyisiä osia oli varastoituna myös katoksen ulkopuolella, purettavien ajoneuvojen esikäsittely on tapahtunut ulkotiloissa ja sorapohjalla on varastoitu esikäsiteltyjä ajoneuvoja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut