Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Matkustaja kävi VR:n työntekijän kimppuun tammikuisena aamuna sillä seurauksella että korvalehti repeytyi ja silmälasit hajosivat – hyökkääjälle vaaditaan pahoinpitelystä ehdollista vankeutta

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt asiakokonaisuutta, joka ajoittuu tammikuuhun 2020. Tuolloin junassa matkustanut nainen suuttui Helsingin ja Kemijärven väliä kulkevassa yöjunassa VR:n työntekijälle sillä seurauksella, että kävi tämän kimppuun.

Hyökkäyksen seuraukset eivät olleet kevyemmästä päästä: syyttäjä Anna Salmisen mukaan työntekijän korvalehti repeytyi, hiuksia lähti irti ja silmälasit hajosivat.

Matkustaja piti syytteen mukaan työntekijää vartalosta kiinni, repi tätä hiuksista ja veti tätä korvakorusta. Tähän liittyen korvalehti repeytyi. Pahoinpitely oli siinä määrin voimakas, että työntekijälle koitui myös motoriikkaan liittyviä vaurioita: hänelle aiheutui tämän lisäksi myös jäykkyyttä kaularangan liikeratoihin.

Hyökkääjä otettiin kiinni heti junan saavuttua Tampereelle tammikuisena aamuna kello 5.35 ja hän oli kiinniotettuna muutaman tunnin ajan. Syyttäjä vaatii hänelle pahoinpitelystä ehdollista vankeusrangaistusta.