Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalaiset joivat 8,4 miljoonaa litraa Alkon tuotteita – Pitkäripaisen ovi kävi Pirkanmaalla koronavuonna, mutta ennen kaikkea verkkokauppa kasvoi

Vuonna 2020 Alkon myynti Pirkanmaalla kasvoi 12,8 prosenttia. Juomia Pirkanmaalla myytiin 8,4 miljoonaa litraa, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen miljoona litraa.

Alko tiedotti viime vuoden myynnistä torstaiaamuna.

– Pirkanmaalla voidaan sanoa asiakkaidemme kysynnän painottuvan viineihin. Koko myynnistä viinien osuus oli 61 prosenttia. Viime vuonna valkoviinien myynti kasvoi 16,9 prosenttia, punaviinien 15,2 prosenttia ja kuohuviinien 12,4 prosenttia. Roseeviinien myynti kasvoi 38,3 prosenttia, joskin sen osuus kokonaismyynnistä on vielä pientä; noin kaksi prosenttia, kertoo vuoden 2020 myynnistä aluepäällikkö Kimmo Mäkelä tiedotteessa.

Tuoteryhmistä muut väkevät nousi Pirkanmaalla 15 prosenttia. Tätä kasvua selittävät muun muassa ginien, rommien ja viskien myynnin kasvu.

Erityisesti kuluttaja-asiakkaat ovat löytäneet koronapandemiassa Alkon verkkokaupan. Mäkelän mukaan asiakkaat haluavat tutustua tuotevalikoimaan rauhassa ja minimoida asiointiajan sekä lähikontaktit myymälässä.

– Meillä verkkokauppanoudot myymälästämme ovat lähes kaksinkertaistuneet. Verkkokauppahan tuo tasapuolisesti koko Alkon valikoiman saataville läpi Suomen ja tilaukset voi noutaa joko myymälästä tai noutopisteestä.

Valtakunnallisesti vuonna 2020 Alkosta ostettiin 92,7 miljoonaa litraa juomia, mikä oli 13 prosenttia edellisvuotta enemmän. Vuonna 2019 litramyynti oli 82,1 miljoonaa.

Viinien kysyntä nousi 15 prosenttia, väkevien 10 prosenttia, panimotuotteiden kuusi prosenttia ja alkoholittomien seitsemän prosenttia. Asiakasmäärät vuonna 2020 kasvoivat 5,2 prosenttia verrattuna viime vuoteen.