Näistä valitaan seuraava Suomen euroviisuedustaja: UMK-finaalissa kilpailevat Tampereella muun muassa Pandora, Danny sekä Matin ja Tepon Tepon poika

Uuden Musiikin Kilpailun voitosta ja Suomen seuraavan euroviisuedustajan paikasta kisaa tänä vuonna seitsemän artistia. He ovat Oskr, Teflon Brothers x Pandora, Danny, Laura, Aksel, Blind Channel ja Ilta. Voittaja valitaan UMK-finaalissa 20.2. Se järjestetään Tampereen Mediapoliksessa.

Oskr on pitkään omaa musiikkiuraansa tehnyt turkulainen Oskari Ruohonen, joka on Teppo Ruohosen poika. Isä Teppo on koko kansalle tuttu Matti & Tepon Teppona.

Danny on taas koko kansan tuntema Ilkka Lipsanen. Dannyn kappaleen on kirjoittanut Janne Rintala, joka laati viime vuonna UMK-kilpailuun osallistuneen tamperelaisen Erika Vikmanin Cicciolina-bisiin.

Ulkomaista maustetta kilpailuun tuo ruotsalainen Anneli Magnusson eli Pandora, joka viettää nykyisin paljon aikaansa Suomessa porilaislähtöisen miesystävänsä takia. Pandora on laittanut kilpailua varten hynttyyt yhteen Teflon Brothersin kanssa.

Kilpailubiisit julkaistaan yksi kerrallaan torstaina 14.1. alkaen aina keskiyöllä Yle Areenassa ja YouTubessa sekä Spotifyssa ja muissa musiikin suoratoistopalveluissa. Jokainen UMK-finalisti saa biisilleen oman julkaisupäivän.

Kilpailubiisien julkaisupäivät

torstai 14.1. Oskr: Lie

perjantai 15.1. Teflon Brothers x Pandora: I Love You

maanantai 18.1. Danny: Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua

tiistai 19.1. Laura: Play

keskiviikko 20.1. Aksel: Hurt

torstai 21.1. Blind Channel: Dark Side

perjantai 22.1. Ilta: Kelle mä soitan

– Vuoden 2021 UMK:n artisti- ja biisikattaus on kaikkien aikojen kovatasoisin. Mukana on monipuolinen joukko artisteja todellisista legendoista ja listaykkösistä uusiin ja nouseviin nimiin. Loistavat esiintyjät tarvitsevat timanttiset biisit, ja onkin mahtavaa, että kappaleiden takaa löytyy Suomen menestyneimpiä ja parhaimpia biisinkirjoittajia. Genrejen puolesta mukana on koskettavia balladeja, suoraviivaista poppia, räjähtävän energistä rockia ja kaikkea siltä väliltä.

– Uskon, että nämä artistit ja heidän ympärilleen rakennettu näyttävä show kiinnostaa, viihdyttää, koskettaa, puhuttaa ja osallistaa todella isoa joukkoa suomalaisia. Vuoden 2020 UMK tavoitti 1,5 miljoonaa katsojaa nousten Suomen suurimmaksi musiikkishowksi. Siitä on hieno jatkaa, sanoo YleX:n musiikkipäällikkö ja UMK-ammattilaisraatia vetänyt Tapio Hakanen UMK:n tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut