Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere päätti avustaa yhteisöjä koronan taloushaasteissa – katso tästä yhteisöt ja paljonko niille myönnettiin

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta avasi joulukuun kokouksessaan erityisavustushaun avustusyhteisöille, joiden taloudellista asemaa koronapandemia on tänä vuonna merkittävästi vaikeuttanut.

Avustushakemuksia tuli yhteensä 52. Lautakunta päätti tiistain kokouksessaan myöntää erityisavustusta 300 000 eurolla 47 yhteisölle.

Avustukset olivat haettavina joulukuun lopulla. Hakuehtoja muutettiin siten, että avustamisen edellytyksenä on, että hakijalle on koronapandemiasta aiheutunut yllättävä maksuvalmiuden heikkeneminen. Ensimmäisessä haussa avustamisen edellytyksenä oli yllättävä maksuvalmiuden puute, joka uhkaa toiminnan jatkumista.

Avustuksen saamisen edellytyksenä on ollut, että yhteisö on saanut sivistys- ja kulttuurilautakunnan toiminta- tai kumppanuusavustusta vuosien 2019–2020 aikana. Avustusta myönnetään 1.3. – 31.12.2020 syntyneiden tulonmenetysten korvaamiseksi, jotka johtuvat koronapandemiasta aiheutuneista poikkeusolosuhteista ja toiminnan rajoituksista.

Lisäksi edellytyksenä on, että hakija on tehnyt sopeuttavia toimenpiteitä toiminnan turvaamiseksi eikä sille ole myönnetty samaan tarkoitukseen valtionavustusta loppuvuonna 2020.