Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meteorologi: "Lumisade vaan jatkuu ja jatkuu..." – sitten meno muuttuu hurjaksi hytinäksi

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Paavo Korpela kertoo, että Uudellamaalla on satanut tänään jo paikoin 20 senttimetriä lunta.

– Lumisade vaan jatkuu ja jatkuu. Varsinkin Uudellamaalla satelee vielä keskiviikkoiltapäivään asti. Etelärannikko alkaa huomenna olemaan Suomen lumisimpia paikkoja, Korpela kuvailee.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla lumensyvyydeksi on mitattu jo yli 40 senttiä, samoin on paikoin muuallakin Uudellamaalla. Lunta on satanut suurin piirtein Kokkola-Lappeenranta-linjan etelä- ja länsipuolella. Esimerkiksi Pirkanmaalla lunta ei mittausten mukaan ole satanut paljon.

– Sataneen lumimäärän mittaamisessa on omat hankaluutensa kun on kova tuuli ja lumi kinostuu.

Luvassa on siis vielä parhaimmillaan toiset parikymmentä senttiä lunta eteläisessä Suomessa, joten lumensyvyys ylittänee puoli metriä siellä täällä.

– Sää alkaa kylmenemään keskiviikkona. Uudellemaalle ennustetaan tuollaiset -10 astetta keskiviikkoiltaan mennessä, torstai-iltana voi olla jo -20 astetta ja perjantaina jopa -25 astetta, Korpela jatkaa.

Varovasti paluuliikenteessä! Lumimyräkkä teki Kehä III:sta hurjan onnettomuusrysän – Muillakin pääkaupunkiseudun väylillä onnettomuudet haitanneet liikennettä pitkin päivää

Ahmalle rakennettu lumiukko maustettiin currylla Helsingissä – "Hatuksi pala peurannahkaa"

Lumimyräkkä rusikoi Helsinkiä – bussit, junat ja ratikat vaikeuksissa, useita vuoroja peruttu

Nyt sitä piisaa, mutta vähälumisissa talvissa on myös huolestuttava ilmiö: "Marialle tämä on ihan uusi juttu", sanoo 6-vuotiaan isä

Näin pyry pöllyää pääkaupunkiseudulla – Katso kuvat

Lumimyräkässä seisovasta helsinkiläisestä ponivanhuksesta nousi huoli – "Niiden luontainen elintapa on olla ulkona säästä riippumatta"

Alle 15-vuotias nuori liukastui kuorma-auton alle – kuormuri lähti liikkeelle

Paleleeko koirasi ulkoillessa pakkasella – ja mitä voi tehdä? Tässä merkit joista tunnistat kylmettymisen