Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi kirjastoauto käyttöön Tampereella – Roosan jatkajalle etsitään nimeä

Tampereen kaupunginkirjasto otti 11. tammikuuta käyttöön uuden kirjastoauton, joka korvaa vuodesta 2002 käytössä olleen kirjastoauto Roosan. Uusi kirjastoauto nähdään ensimmäisenä viikkona Roosan reiteillä, mutta autolla tullaan jatkossa ajamaan myös toisena kirjastoautona jatkavan Kustaan reittejä. Näin mahdollisimman moni pääsee vierailemaan uudessa kirjastoautossa.

Uusi kirjastoauto on tiloiltaan aiempia kirjastoautoja muunneltavampi. Kirjastoautossa on muun muassa siirrettäviä hyllykalusteita, sähkökäyttöinen valkokangas ja äänentoistolaitteet. Kirjastoauto on myös esteetön, sillä se on varustettu pyörätuolinostimella.

Koronatilanteesta johtuen uusi kirjastoauto lähti ajoon ilman käyttöönottojuhlallisuuksia. Tällä hetkellä Tampereen kirjastoautot kiertävät iltareiteillään normaalisti, mutta koulu- ja päiväkotipysäkkejä ei toistaiseksi ajeta. Kirjastoautoissa voi asioida pikaisesti, ja kerrallaan sisään otettavaa asiakasmäärää rajoitetaan. Asioidessa tulee käyttää kasvomaskia.

Kirjastoautojen pääasialliset asiakkaat, lapset, olivat mukana uuden kirjastoauton suunnittelussa. 4.luokkalaisten vaikuttamispäivillä vuonna 2019 yli 800 Tampereen alueen nelosluokkalaista piirsi ja kuvaili unelmiensa kirjastoauton. Uuteen autoon valittiin monessa suunnitelmassa toivottu avaruusteema, joka kutsuu mukaan huimiin tarinoihin. Näyttävän kuvituksen toteutti graafinen suunnittelija, kuvittaja ja lastenkirjailija Nora Surojegin.

Nyt Tampereen kaupunginkirjasto ottaa kaikki halukkaat mukaan miettimään uudelle kirjastoautolle sopivaa nimeä. Nimiehdotuksia voi jättää tammikuun 2021 loppuun saakka e-lomakkeella, joka löytyy Tampereen kaupungin nettisivuilta.