Tarkastuslautakunta käsittelee tiistaina – tällaisen arvion sai tarkastustoimen sisäinen valvonta vuoden 2020 osalta, ja nämä asiat vaativat kehittämistä

Tarkastuslautakunta asetetaan Tampereella valtuuston toimikautta vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastamista varten. Riitta Ketola/ESM:n arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen tarkastuslautakunta käsittelee tiistaisessa kokouksessaan selontekoa siitä, miten sisäinen valvonta on järjestetty tarkastustoimessa. Valvonnan tarkoituksena on varmistaa, että toiminta on taloudellista ja tuloksellista, päätösten perusteena oleva tieto on riittävää ja luotettavaa ja että lakeja, viranomaisohjeita ja toimielinten päätöksiä noudatetaan.

Päätösehdotus on, että tarkastuslautakunta hyväksyy selonteon sisäisen valvonnan järjestämisestä tarkastustoimessa.

– Kokonaisarviona tarkastustoimi lausuu, että tarkastustoimen sisäinen valvonta on hyvällä tasolla. Merkittäviä sisäisen valvonnan puutteita ei ole todettu.

Kokonaisarviona kaupunginreviisori Erja Viitala toteaa arvionaan, että tarkastustoimen sisäinen valvonta ja riskienhallinta ovat keskimäärin hyvällä tasolla. Merkittäviä puutteita ei ole todettu.

Kehittämistä vaativat keskeisimmät asiat ja toimenpiteet ovat arvioinnin vaikuttavuuden lisääminen viestinnän eri keinoin sekä se, että salaisten ja luottamuksellisten asioiden käsittely varmistetaan tietoturvakoulutuksilla.

Tarkastuslautakunta asetetaan valtuuston toimikautta vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastamista varten. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla valtuutettuja.

Tarkastuslautakunta seuraa tilintarkastajan tarkastussuunnitelman toteutumista ja muutoinkin tehtävien suorittamista. Lautakunta valmistelee valtuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat sekä arvioi, ovatko valtuuston asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet.

Lautakunnalla on oikeus tarpeellisessa määrin tarkastaa kaupungin hallintoa ja taloutta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut