Tamperelaiset valitsivat osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä viime marraskuussa, miten käytetään 450 000 euroa tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi. Määrärahalla toteutetaan 12 projektia eri puolilla kaupunkia tämän vuoden aikana. Kaupunki kutsuu nyt tamperelaisia mukaan osbu-valvojiksi seuraamaan, miten projektien toteutus etenee.
Kohteet ovat: Stressinhallintaa ja mielenterveystukea (koko kaupunki), pukukoppi Lahdesjärven uimarannalle (etelä), Pärrinkosken ulkoiluolosuhteiden parantaminen (etelä), kesäkioski Peltolammin uimarannalle (etelä), skeittaus- ja bmx-harjoittelupaikka Nekalan koulun pihaan (etelä), ponipäivät (etelä), Vuoreksen liikuntapuiston kehittäminen (kaakko), monipuolinen skeittauksen harrastaminen (keskusta), Takahuhdin koulun pihan viihtyvyyden parantaminen (koillinen), Kämmenniemen uimarannan kunnostus (koillinen), monipuolinen skeittiparkki Länsi-Tampereelle (länsi) ja mopotalli Tesomalle (länsi).
– Osbu-projektien toteutuksen suunnittelu ja valmistelu ovat jo alkaneet. Suunnitelmia ja niiden hinta-arvioita täsmennetään yhä yhdessä tamperelaisten kanssa. Esimerkiksi skeittiprojekteihin on kutsuttu mukaan alan harrastajia asiantuntijoiksi, projektisuunnittelija Jari Mäkäläinen kertoo tiedotteessa.
– Kaikki projektit eivät ala samaan aikaan mutta kaikkien toteutus alkaa kuitenkin tänä vuonna, Mäkäläinen jatkaa.
Osbu-valvoja seuraa itseään kiinnostavan projektin toteuttamista muun muassa osallistumalla muutamaan suunnittelu- ja valmistelukokoukseen tai vierailemalla projektiin liittyvällä rakennustyömaalla. Hän on yksi ensimmäisistä, joka pääsee testaamaan kunnostettuja uimarantoja tai uusia skeittipaikkoja.
Osbu-valvoja antaa lyhyitä lausuntoja projektin etenemisestä. Hän voi halutessaan kertoa havainnoistaan myös omilla sosiaalisen median kanavillaan.
– Mitään raportteja ei tarvitse kirjoittaa. Lyhyet some-postaukset ja esimerkiksi valokuvat rakennustyömaalta tai yleisötilaisuudesta riittävät, suunnittelija Lilli Siikasmaa kertoo tiedotteessa.
Osbu-valvojaksi voi hakea lähettämällä yhteystietonsa osoitteeseen mun@tampere.fi helmikuun loppuun mennessä. Ilmoittautuessa hakijan tulee kertoa, minkä projektin seuraaminen kiinnostaa, ja mielellään myös perustella kiinnostustaan.