Skanska rakentaa Tampereen Härmälänrantaan – 106 vuokra-asuntoa valmistuu elokuussa 2022

Skanska ja Elo ovat sopineet 106 vuokra-asunnon rakentamisesta Tampereelle Härmälänrantaan. Kokonaisuus valmistuu vuonna 2022. Havainnekuva. Arkkitehtipalvelu
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Skanska ja Elo ovat sopineet 106 vuokra-asunnon rakentamisesta Tampereelle Härmälänrantaan. Kohteen rakentaminen aloitetaan keväällä 2021, ja se valmistuu elokuussa 2022.

As. Oy Tampereen Siivekkeenkatu 3 -nimisessä kohteessa on seitsemän kerrosta, ja siihen tulee eri kokoisia asuntoja yksiöistä aina perheasuntoihin. Jokaisessa asunnossa on parveke tai ranskalainen parveke.

Talon julkisivussa käytetään rappausta sekä maalattua betonia. Yhtiön asukkaille varatut pysäköintipaikat sijoittuvat läheiseen pysäköintihalliin, ja paikat soveltuvat myös sähköauton lataamiseen. Alueen asukkaiden käytössä on myös yhteiskäyttöautoja.

– Kohde rakennetaan Härmälänrannassa hienolle paikalle teollisuusalueesta urbaaniksi asuinympäristöksi kehittyneellä alueella Pyhäjärven läheisyyteen. Alueella on hyvät palvelut ja tulevina vuosina myös sen julkisen liikenteen yhteydet kehittyvät, kertoo Elon projektinjohtaja Antti Pyötsiä.

– Olemme kehittäneet Härmälänrantaa pitkäjänteisesti Tampereen kaupungin ja Pirkkalan kunnan kanssa, ja alueen suunnittelua on ohjannut ajatus hyvä olon asumisesta. Lisäksi on pidetty tärkeänä, että alue on edelläkävijä ympäristötehokkaissa ratkaisuissa, mikä näkyy kohteiden suunnittelussa jo varhaisessa vaiheessa”, kertoo tulosyksikön johtaja Toni Tuomola Skanskalta.

Härmälänrannan on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan 2020-luvun puolivälin jälkeen.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut