Mistä löytyy "tasokas toriterassi" Tampereelle? – Sitä kysyy Vihreiden valtuustoryhmä

Vihreät haluavat toriterassin myös Tampereelle. Arkistokuva Helsingin Senaatintorin jättiterassilta kesältä 2020. Jussi Vehkasalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunginhallitus käsittelee tänään Vihreiden valtuustoryhmän jättämää valtuustoaloitetta siitä, että Tampereen Vanhan kirkon läheisyydestä tulisi etsiä paikka "tasokkaalle toriterassille" kesäksi 2021 Helsingin ja Turun tapaan.

Tamperelainen uutisoi asiasta aiemmin tammikuussa.

Saako Tamperekin tällaisen jättiterassin? Vaikkapa Keskustorille? – Näin kommentoivat ravintoloitsijat

Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi.

– Turussa ja Helsingissä avattiin tänä kesänä matkailu- ja ravintolapalvelujen koronavaikeuksia helpottamaan isot yhteisterassit. Helsingissä terassi oli Senaatintorilla ja Turussa Tuomiokirkon edustalla. Helsingin terassin suosio oli jopa valtakunnallinen uutinen. Molemmat terassit olivat erinomaisesti toteutettuja ja saivat hyvin suosiota. Ruoka- ja juomavalikoimat olivat molemmissa tasokkaat ja vaihtelevat. Ravintolatoimijoita oli useita ja niiden tasoa oli arvioitu etukäteen. Helsingissä terassin yhteydessä oli myös kaupunkiviljelyä, aloitteessa todetaan.

– Molemmissa kaupungeissa näille koronan käyntiin polkaisemille terasseille mietitään jatkoa tuleviksi kesiksi. Miksipä ei myös Tampereelle?

Aloitteessa esitetään, että kaupunki myös selvittää täkäläisten ravintolayrittäjien kiinnostuksen lähteä mukaan projektiin.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut