Ensi viikolla aloitetaan Koukkuniemen ja tehostetun palveluasumisen asiakkaiden rokotukset – Näin rokotukset ovat etenemässä Tampereella

Pirkanmaan ensimmäiset koronarokotteet annettiin 28.12.2020. Pekka Ruissalo
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereella koronarokotukset jatkuvat ikäihmisten asumispalveluiden rokotuksilla ensi viikosta lähtien.

Seuraavana ovat Tampereella vuorossa ikäihmisten asumispalveluiden rokotukset, jotka aloitetaan Koukkuniemen vanhainkodista ja tehostetusta palveluasumisesta. Henkilökunnan rokotukset alkoivat torstaina ja asukkaiden rokottaminen aloitetaan 11. tammikuuta alkavalla viikolla.

Koronarokotusten antaminen on aloitettu Tampereella heti joulun jälkeisellä viikolla, kun ensimmäinen BioNTech-Pfizerin tuottaman koronarokotteen erä saapui Suomeen. Tampereella ensimmäisinä rokotteen ovat saaneet koronapotilaita hoitavat työntekijät. Rauhaniemen sairaalan hoitohenkilökunnan rokotukset alkoivat 28 joulukuuta. Rauhaniemen sairaalan potilaiden koronarokotukset käynnistyivät 7. tammikuuta.

Koronarokotusten rokotusjärjestys perustuu valtioneuvoston asetukseen ja THL:n esitykseen, jonka mukaan ensimmäisenä rokotetaan terveydenhuollon ammattilaiset, sen jälkeen aloitetaan asukkaiden rokotukset määritellyssä järjestyksessä. Kansallisen rokotusjärjestyksen mukaan ympärivuorokautisen hoivan asukkaat kuuluvat koronapotilaita hoitavan ja hoivapalvelujen henkilöstön lisäksi ensimmäisinä rokotettaviin.

Kunnat ovat vastuussa koronavirusrokotusten järjestämisestä kansalaisille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) huolehtii rokotteiden toimittamisesta ja asiantuntijatuesta kunnille. Rokotukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Tampereen kaupunki tiedottaa aikatauluista ja ajanvarauksesta, kun seuraavien rokote-erien toimitukset ja muut aikataulut tarkentuvat.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut