Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen Stockmannin tiloja myllätään nyt uuteen uskoon – myös ruokakauppa pysyy, mutta toimija vaihtuu

Kauppa: Muutokset näkyvät etenkin 1. ja 2. kerroksessa sekä ruokakaupassa.

Tampereen Stockmannilla voi nähdä jo merkit tulevista uudistuksista. Remontista kertovia lakanoita on niin ensimmäisessä kuin kolmannessakin kerroksessa.

– Meillä on uusi strategia ja Tampereen tavaratalo on saanut lippulaivatavaratalon aseman ja haluamme, että se näkyy pian jo asiakkaillekin, kertoo Tampereen Stockmannin tavaratalojohtaja Päivi Itkonen-Melartin.

– Se, mikä ei muutu, niin se, että Stockmannilla tulee olemaan muotia, kauneutta ja kotia ja kumppaneiden kautta ruokaa ja juomaa. Ruokakauppa tulee pysymään jatkossakin, vaikka kumppani vaihtuu.

Stockmannin ruokakauppa on ollut viime päivinä runsaasti esillä. Stockmann irtisanoi tavaratalonsa vuokrasopimuksen ja neuvotteli uuden. Samalla Stockmann katsoi Pirkanmaan Osuuskaupalle vuokratun Food Market Herkun alivuokrasopimuksen päättyneen. Päivi Itkonen-Melartin kertoo, että ruokakaupan osalta ”pian kuuluu lisää”.

– Pyrimme kiinteistönomistajan ja kumppanin kanssa löytämään parasta mahdollista ratkaisua. Stockmannin kriteereitä on ollut, että pitää olla taloudellisesti järkevää ja asiakastoiveisiin vastaavaa.

Itkonen-Melartin sanoo, etteivät kummatkaan kriteerit täyttyneet heille neuvotteluissa tarjotussa vaihtoehdossa.

– Ei taloudellinen järkevyys eikä asiakaskysyntään vastaava laaja ja monipuolinen ruokakauppakonsepti, Itkonen-Melartin sanoo.

– Me arvostamme hirveästi Herkun ammattilaisia, he ovat palvelleet asiakkaita vuosia. Meidän tehtävä on katsoa tulevaisuuteen ja saada järkevä kokonaisuus, että voidaan palvella tamperelaisia jatkossakin.

Eniten muutoksia on tulossa tavaratalon ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen.

– Siihen, missä nyt on naisten jalkineet, yhdistetään urheilubrändit. Tällä hetkellä siinä ei ole esimerkiksi tennareita lainkaan, Itkonen-Melartin kertoo.

Tällä hetkellä esimerkiksi tennarit ja osa naisten vaatteista on laajennusosassa. Ne tuodaan sieltä tavaratalon ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen.

– Siihen [laajennusosaan] tulee uutta kumppaneilta. On luvassa uutta, mutta ei omien osastojen osalta, Itkonen-Melartin kertoo.

Yhtenä tavoitteena Stockmannin uudistuksessa on selkiyttäminen ja asiakaspalvelun sujuvoittaminen.

– Naisten muoti keskitetään toiseen kerrokseen ja laajennetaan valikoimaa. Muodin osalta tavoitellaan kaupungin parasta valikoimaa.

Uusia merkkejä tuodaan myös miesten ja lasten vaatevalikoimaan.

– Toisessa kerroksessa yksi iso asia on palvelut. Meiltä löytyy jo nyt pukeutumis- ja ompelupalvelu. Aika harva tietää, että meiltä löytyy tällaista. Tarkoituksena on tuoda palvelut paremmin näkyville ja kehittää niiden sisältöä.

Toiseen kerrokseen tehdään myös lounge-tila, jossa voidaan esimerkiksi järjestää tapahtumia kanta-asiakkaille.

Tavaratalon kolmatta kerrosta on uudistettu jo viime keväänä. Itkonen-Melartin sanoo tämän olleen hyvä asia, sillä ihmiset panostivat koteihinsa pandemia-aikana. Tavaratalolle tullaan tekemään samanlaista uudistusta kuin mitä ihmisetkin ovat koteihinsa tehneet: värejä ja kalusteita vaihdetaan ja tyyliä päivitetään.

Samalla on aloitettu asiakastutkimus, jonka palautteiden perusteella tehdään pitkän ajan suunnitelmaa.

Lue myös: Pirkanmaan Osuuskauppa vaatii Stockmannilta 5 miljoonaa: "Saimme tarjouksen, jossa nykyiset neliöt olisivat kasvaneet 50 prosenttia ja vuokra lähes 100 prosenttia"