Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sivistyspalveluiden organisaatio uudistui Tampereella – lue tästä, mikä muuttui

Tampereen kaupungin sivistyspalvelujen organisaatio uudistui vuoden alussa. Sivistyspalvelut aloitti omana palveluryhmänä vuoden 2020 alussa, kun hyvinvointipalvelut jaettiin sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä sivistyspalveluihin.

Palvelualueen uudelleen organisointia valmisteltiin vuoden 2020 aikana. Sivistyspalveluiden johtamisesta vastaa johtaja Lauri Savisaari.

Tammikuun alusta alkaen palvelualueella on neljä palveluryhmää, jotka ovat varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen, perusopetuksen, kulttuurin sekä liikunnan ja nuorison palveluryhmät. Palvelualueen yhteiseen hallintoon kuuluvat henkilöstöhallinto, taloushallinto ja yhteiset palvelut. Palvelualueen henkilöstöpäällikkönä työskentelee Satu Koski, talouspäällikkönä Jaana Hartman ja yhteisiä palveluita johtaa suunnittelupäällikkö Mika Vuori.

Varhaiskasvatus ja esiopetus -palveluryhmä vastaa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestämisestä. Palveluryhmää johtaa varhaiskasvatusjohtaja. Vastaavana varhaiskasvatusjohtajana toimii Elli Rasimus vuoden alusta alkaen. Varhaiskasvatusjohtajan virka on parhaillaan haettavana.

Palveluryhmään kuuluu 16 kasvun ja opin polkua, joita johtavat palvelupäälliköt Kirsi Lahtinen, Tanja Moisala ja Pia Mikkola. Lisäksi ryhmään kuuluu kehittämistoiminta sekä asiakaspalvelu- ja asiakasmaksuyksikkö, jota johtaa asiakaspalvelupäällikkö Katri Mantere. Palveluryhmässä työskentelee noin 1900 alansa ammattilaista.

Perusopetuksen palveluryhmä vastaa perusopetuksen järjestämisestä. Palveluryhmää johtaa perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä. Ryhmään kuuluu 15 kasvun ja opin polkua, joita johtavat vastaavat rehtorit Petri Peltonen ja Ville Raatikainen. Tukipalvelut muodostuvat kehittämisestä ja pedagogisesta tuesta. Tukipalveluissa ovat kasvatus- ja opetuspäällikkö Tuija Viitasaari, oppilashuoltopäällikkö Sirpa Tikka ja kehittämispäällikkö Harri Jurvela. Perusopetuksen palveluryhmässä työskentelee noin 1 900 henkeä.

Liikunta ja nuoriso -palveluryhmään kuuluvat tukipalvelut sekä liikunnan olosuhteet ja nuoriso- ja ohjauspalvelut. Palveluryhmää johtaa liikunta- ja nuorisojohtaja Pekka P. Paavola. Ryhmässä työskentelee 350 henkilöä.

Liikunnan olosuhteissa ulkoliikunta sekä uimahallit ja maauimala ovat liikuntapäällikkö Mikko Heinosen vastuulla. Tapahtumarakentaminen, sisäliikunta, jäähallit ja Tampereen stadion ovat liikuntapäällikkö Jari Tolvasen vastuulla.

Nuoriso- ja ohjauspalveluissa nuorisopalvelujohtaja Jukka Etu-Seppälän vastuulla ovat liikunnan ohjaus, Liikkuva Tampere -ohjelma, omaehtoinen toiminta, harrastus ja vapaa-aika sekä kohdennettu nuorisotyö.

Kulttuurin palveluryhmään kuuluvat historialliset museot, Tampereen taidemuseo, Sara Hildénin taidemuseo, Tampereen seudun työväenopisto, Tampereen kaupunginkirjasto, Tampere filharmonia, yleiset kulttuuripalvelut ja museopedagogiset ja kohdennetut palvelut. Kahdeksan palveluyksikön lisäksi ryhmään kuuluvat tukipalvelut ja kehittämistoiminta. Palveluryhmässä työskentelee noin 1000 alansa ammattilaista.

Ryhmää johtaa kulttuurijohtaja, joka vastaa kaupungin oman palvelutuotannon johtamisesta sekä laajan kulttuuritoimijoiden verkoston johtamisesta. Va. kulttuurijohtajana toimii 1.1.2021 alkaen Pirkko Lindberg. Kulttuurijohtajan virka on parhaillaan haettavana. Vs. kirjastopalvelujohtajana toimii 1.1.2021 alkaen Niina Salmenkangas.