Pirkanmaan Osuuskauppa vaatii Stockmannilta 5 miljoonaa: "Saimme tarjouksen, jossa nykyiset neliöt olisivat kasvaneet 50 prosenttia ja vuokra lähes 100 prosenttia"

Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo, että Food Market Herkun työntekijöiden kanssa selvitetään toiveita, millaisissa yksiköissä he haluaisivat työskennellä. Petteri Mäkinen

Riina Haapala

Pirkanmaan Osuuskauppa on pyörittänyt Food Market Herkkua Stockmannin alivuokralaisena.

– Tämä on kummallinen ja outo juttu. Koska Stockmann on jo omasta näkökulmastaan kertonut julkisuudessa neuvottelujen päättymisen syyn, on hyvä kertoa myös meidän puolelta faktoja, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko.

Pirkanmaan Osuuskaupalla ja Stockmannilla oli alivuokrasopimus vuoteen 2029 asti. Stockmann neuvotteli itselleen uuden vuokrasopimuksen Tampereella ja näki, että myös osuuskaupan vuokrasopimus purkautui samalla. Mäki-Ullakko sanoo, että osuuskaupan näkökulmasta vuokrasopimus olisi jatkunut, koska Stockmann hallitsi tiloja koko ajan.

– Saimme tarjouksen, jossa nykyiset neliöt olisivat kasvaneet 50 prosenttia ja vuokra lähes sata prosenttia. Kun julkisuudessakin on ollut tietoja siitä, kuinka Stockmannin asiakasmäärät ovat vähentyneet, niin emme voineet hyväksyä tällaista kohtuutonta vuokrapyyntöä. Siksi ollaan tilanteessa, että jouduimme käynnistämään loppuunmyynnin, Mäki-Ullakko sanoo.

Mäki-Ullakko kertoo, että Pirkanmaan Osuuskauppa hakee Stockmannilta korvauksia sopimusrikkomuksista noin viiden miljoonan euron edestä. Neuvotteluhalukkuutta ei Mäki-Ullakon mukaan ole ollut.

Osuuskauppa aloitti myös Food Market Herkun henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut.

– Lähtökohta on, että kaikille löydetään työpaikka. Työtä meillä on tarjolla ja jokaisen kanssa on käynnistynyt henkilökohtaiset neuvottelut ja selvitetään toiveet, minkälaisissa yksiköissä he haluaisivat työskennellä.

Tamperelainen kertoo Stockmannin tulevaisuuden suunnitelmista lauantain lehdessä.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut