Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuttu ranta osoittautuikin pettäväksi: Kangasalla asuva nainen koki kauhun hetkiä torstaina heikoilla jäillä – "Pökkelöjaloilla kompuroin kotiin"

Kangasalla asuva Marja-Liisa Manka koki torstaina tukalia hetkiä, kun tutun järven rannassa hiihtely päättyi siihen että Manka putosi jäihin.

– Pipon lisäksi voisin itsekin olla jäissä! Hiihdin rantaa myöten, putosin. Selälläni ja kyynärpäillä rikoin jäätä, pääsin ylös, putosin, sain hivuttauduttua, sukset ja sauvat irti, levähdin, ponnistin. Pökkelöjaloilla kompuroin kotiin. Kiitollisena, häveten, hän kirjoittaa asiasta Twitterissä.

Mankalla on pitkä ja monipuolinen urheilutausta. Siitäkin huolimatta pääsy jäistä ylös vaati pinnistelyä.

– Onneksi olen avantouimari ja hauikseni olivat vähän pulkannarua paksummat. Mielessäni eräs tuttu, joka ui hyisessä vedessä vedestä pudottuaan 2 km ajatellen aurinkoa. Minäkin. Yritin apuakin huutaa, turhaan. Siksi pinnistelin, Manka kirjoittaa Twitterissä.

Jäihin jäänyt pipokin löysi tiensä lopulta kotiin.

– Retkiluistelijat olivat täällä liikkeellä ja kävivät tsekkaamassa paikan (äsken). Jää oli kantavaa, mutta tuossa kohdassa ei ollutkaan. Joku muukin oli kävellyt siitä ohi minun jälkeeni. Pelastivat minulle piponi.

68-vuotiaan Mankan kokemuksista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.