1. ja 2. vuosiluokille siirtyvien koululaisten haku aamu- ja iltapäivätoimintaan alkoi Tampereella

Haku koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan ja Eppu-kerhotoimintaan ensi lukuvuodeksi 2021–2022 on alkanut Tampereella. Haku koskee tällä hetkellä esiopetuksessa olevia lapsia, jotka aloittavat koulun elokuussa 2021. Lisäksi haku koskee nykyisiä ensimmäisen luokan oppilaita, jotka siirtyvät toiselle luokalle elokuussa 2021.

Paikkaa tulee hakea 22. tammikuuta mennessä.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa ovat Tampereen kaupungin järjestämä Eppu-kerhotoiminta kouluilla yhdessä esiopetusikäisten lasten kanssa sekä yksityisten toimijoiden järjestämä aamu- ja iltapäivätoiminta.

Perusopetuksen 1. ja 2. vuosiluokkien oppilailla on mahdollisuus hakea aamu- ja iltapäivätoimintaan, jos molemmat vanhemmat ovat töissä tai opiskelemassa.

Paikka voidaan myöntää lapselle myös erityisestä syystä. Muu erityinen syy tarkoittaa perheen tai lapsen perusteltua tarvetta, joka arvioidaan tapauskohtaisesti. Erityinen syy edellyttää, että huoltajan lisäksi lapsen tilanteen tunteva asiantuntija on esittänyt riittävän selvityksen tai tarpeen arvioinnin paikan tarpeellisuudesta

Perhe voi valita tarvitsemansa tuntimäärän kolmesta eri vaihtoehdosta

Iltapäivätoimintaa on tarjolla koulutuntien jälkeen kello 12–17. Osassa ryhmistä on tarjolla myös aamutoimintaa kello 8–10 välisenä aikana, jos sille on riittävästi kysyntää.

Perheet voivat valita palveluntarpeen kolmesta eri vaihtoehdosta: 1–3 tuntia päivässä, 3–4,5 tuntia päivässä tai 4,5–6 tuntia päivässä.

Toimintamaksut määräytyvät valitun vaihtoehdon mukaan. Niissä ryhmissä, joissa on aamutoimintaa, tunnit voidaan jakaa aamun ja iltapäivän kesken niin, ettei perheen valitsema enimmäistuntimäärä ylity.

Tarvittaessa lapselle on mahdollista hakea paikkaa myös vuorohoitoa järjestävistä palveluista.

Toimintaan haetaan Tampereen kaupungin aamu- ja iltapäivätoiminnan verkkosivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut