Pirkanmaalla avataan lasten ja nuorten harrastustoimintaa – korona silti edelleen kiihtymisvaiheessa

Nuorison harrastustoimintaan liittyviä rajoituksia lievennetään Pirkanmaalla. Korona on silti maakunnassa yhä kiihtymisvaiheessa. Arkistokuva. Arkisto/Sanna Jompero
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on myönteisestä kehityksestä huolimatta edelleen kiihtymisvaiheessa. Koronatartuntojen kahden viikon ilmaantuvuusluku on nyt 29 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten löydösten prosenttiosuus Fimlabin tutkimuksissa on 1,3 prosenttia.

Näytteenottoon hakeutuneiden määrä on edelleen selvästi alhaisempi kuin joulun alla. Toistaiseksi ei tiedetä, onko kyse todellisesta hengitysinfektioiden määrän vähenemisestä vai lomien aiheuttamasta viiveestä näytteenottoon hakeutumisessa.

Näytteenottomäärien alhaisuudesta ja virusmuunnokseen liittyvästä epävarmuudesta johtuen Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina pitää nykyiset suositukset voimassa toistaiseksi, lukuun ottamatta lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta voidaan käynnistää 10.1. korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä AVIn kokoontumisrajoitusta noudattaen.

Perusopetus ja toisen asteen opetus käynnistetään lähiopetuksena ja siirretään tarvittaessa tapauskohtaisesti kouluittain etäopetukseen. Toisella asteella suositellaan edelleen maskien käyttöä.

Muita Pirkanmaan linjauksia tarkastellaan seuraavan kerran 11.1.2021. AVIn kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 17.1.2021 asti.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 70 uutta koronatartuntaa. Niistä 77 prosentissa lähde pystyttiin selvittämään. Joulun jälkeisen viikon tartunnat painottuvat perhepiiriin, joissa todettiin 22 tartuntaa. Sukulaisten tai ystävien tapaamisiin kohdentui seitsemän tartuntaa. Työpaikoilla todettiin 16 tartuntaa viidessä eri työpaikassa. Hoito- tai hoivayksiköstä tartunnan sai neljä henkilöä.

Myös ulkomailta oli peräisin neljä tartuntaa. Noin joka kolmas tartunnan saaneista oli edeltävästi karanteenissa viime viikolla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut