Näin poliisi selvitti autovarkauden Tampereella: auto löytyi parkkipaikalta, auton anastaja nukkumasta auton sisätiloista

1990-luvun loppupuolella syntynyt tamperelainen mies on tuomittu neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen rikoksien sarjasta, johon sisältyy muun muassa erilaisia omaisuuteen ja päihteisiin liittyviä rikoksia.

Rikoskokonaisuuteen sisältyy varkaus, joka ajoittuu huhtikuuhun 2019. Tuolloin mies on anastanut henkilöauton Tampereen Pispalassa sijainneelta parkkipaikalta.

Muutama päivä myöhemmin poliisi oli päässyt auton jäljille. Henkilöauto löytyi pysäköitynä toisaalta, ja auton sisältä tavattiin anastaja nukkumasta. Mies heräsi havaittuaan poliisit. Miehellä on ollut hallussaan myös ajoneuvon avaimet. Mies on luopunut ajoneuvosta vasta poliisien käskystä.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan kikään asiassa esitetty seikka ei viittaa siihen, että miehellä olisi ollut aikomus ottaa ajoneuvo vain lyhytaikaiseen käyttöön. Päinvastoin käräjäoikeuden näkemyksen mukaan kaikki viittaa siihen, että miehellä oli ollut anastustarkoitus.

– Mikäli miehen aikomuksena olisi vain ollut käyttää ajoneuvoa tilapäisesti, olisi hän luopunut siitä jo ennen poliisien tuloa, oikeus katsoo päätöksessään.

Miehen tuomio koostuu neljästätoista eri rikoksesta. Miehellä on kaksi aiempaa tuomiota, ensimmäinen Pirkanmaan käräjäoikeudesta syyskuulta 2018 ja toinen Lapin käräjäoikeudesta helmikuulta 2019.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut