Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokialle rakentuu uusi, viisikerroksinen hyvinvointikeskus – sopimus urakasta allekirjoitettu

Nokian kaupunki ja Skansa ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Nokian hyvinvointikeskuksen toteutuksesta. Skanskan vastuulla on sekä kohteen suunnittelu että rakentaminen. Urakka kattaa myös talotekniset asennukset.

Osoitteeseen Maununkatu 16 rakentuvaan uudisrakennukseen tulee noin 10 500 bruttoneliömetriä yhteensä viiteen kerrokseen. Rakennus sijoittuu vanhan puretun Nokian terveyskeskuksen paikalle. Suunnittelu alkaa heti tämän vuoden alussa ja rakentaminen myöhemmin keväällä.

– Hyvinvointikeskus on merkittävä nokialaisten peruspalvelujen tuottamisen edellytyksiä vahvistava ja tehostava rakennushanke Nokian keskustassa. Uutta hyvinvointikeskusta on valmisteltu huolellisesti ja sen toteuttamista varten on saatu sosiaali- ja terveysministeriön poikkeuslupa. On hienoa, että olemme päässeet sopimusvaiheeseen ja rakentaminen alkaa yhteistyössä kokeneen rakennusliikkeen kanssa, Nokian kaupungin talousjohtaja Mikko Koskela sanoo tiedotteessa.

Rakennus sijaitsee ympäristössä, jossa on kolme vanhaa suojeltua sairaalarakennusta, mikä on huomioitu uuden hyvinvointikeskuksen ulkomuodossa. Rakennuksen tunnusmerkkinä on kattolyhty. Lyhty on valaistuna hyvinvointikeskuksen maamerkki ja se tuo luonnonvaloa rakennuksen pääaulaan. Sisätiloissa hyödynnetään mahdollisimman paljon puumateriaalia.

Hyvinvointikeskuksen urakoitsijan valinnasta valitettiin syksyllä markkinaoikeuteen. Markkinaoikeus kuitenkin päätti, että rakentamisen valmistelua saa jatkaa.