Teatteri Telakan kevään ensi-iltaan liittyy mitta 21x10 km

Tamperelaisen Teatteri Telakan kevätkauden 2021 pääohjelmiston uusi kantaesitys on Luonnos, 2021 (puupiirros paperille, 21 x 10 km). Esityksen ensi-ilta on Teatteri Telakalla 5.2.2021.

Esityksen ohjauksesta ja dramaturgiasta vastaa Riko Saatsi. Esitys perustuu osin A. E. Järvisen novelliin Elonpäivieni kulta ja kirjailijan muihin sekä työryhmän yhdessä tuottamiin teksteihin.

A. E. Järvinen oli eräkirjailija ja taidemaalari, jonka herkät koskemattoman erämaan kuvaukset ja rakkaus Lapin luonnonmetsiin nostivat hänet myyntilistojen kärkeen.

Järvinen oli myös kovan linjan metsäammattilainen, joka omien sanojensa mukaan ei tarvinnut laskelmia, vaan aloitti laidasta ja hakkasi kaiken lopulliseen kuntoon.

Järvisen kynästä syntyivät sekä rakastetut eräkirjat että Euroopan suurimmat avohakkuuaukiot, jotka hän piirsi samoihin Lapin luonnonmetsiin, joiden koskemattomuutta hän teoksissaan ylisti.

– Esitys tutkii sitä, miten Järvisen toiminnan ristiriitaisuutta voisi ymmärtää nykypäivästä käsin. Lisäksi se pohtii, missä määrin Järvisen ristiriitaisuus on kuva meistä kaikista nykyihmisistä, luonnehtii ohjaaja Riko Saatsi sanoo tiedotteessa.

Esitys on saanut innoituksensa A. E. Järvisen (1891–1963) elämäntyöstä, joka vaikuttaa kaikkiin meistä riippumatta siitä, olemmeko koskaan kuulleetkaan hänestä. Sen keskiössä on kuvaus siitä, miten kaduttavat asiat tapahtuvat joskus tarkoittamatta, velvollisuudentunnosta tai vahingossa, ilman pahaa aikomusta.

Lavalla nähdään Konsta Laakso, Marja Myllylä, Tanjalotta Räikkä ja Ilkka Tolonen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut